Lungmetrajul „Insula” poate fi văzut la cinema

Lungmetrajul „Insula” poate fi văzut la cinema
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

De vineri, 11 noiembrie, cel mai recent lungmetraj de animație realizat de Anca Damian poate fi vizionat în cinematografele din mai multe orașe, printre care și Galați. Puteți vedea filmul de animație "Insula" la Cinema City Galați, pe 11, 12 și 13 noiembrie, de la ora 18,10.

Filmul "Insula" a fost selectat în peste 50 de festivaluri din toată lumea (printre care Big Screen Competition Rotterdam, Goteborg IFF, Competiția Internațională la Annecy IFF, Busan IFF) și a fost comparat de critici cu faimosul film de animație "Yellow Submarine" al trupei The Beatles. Spectatorii "Insula" se pot aștepta la o abordare postmodernă a mitului lui Robinson Crusoe.

Plecând de la premisa și poetica textului lui Gellu Naum (care a reinterpretat povestea lui Crusoe în piesa de teatru "Insula") și integrând universul muzical al Adei Milea și al Bălănescu Quartet (care au creat mai multe concepte de spectacol plecând de la același text al lui Naum), "Insula" este o operă aflată la intersecția artelor vizuale, muzicii și literaturii.

Citit 5483 ori Ultima modificare Joi, 10 Noiembrie 2022 15:53

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.