Prăjitură răcoritoare fără coacere

Prăjitură răcoritoare fără coacere
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Dacă simpla idee de a încălzi cuptorul vă sperie, dar vreţi ceva dulce, răcoritor, cu fructe variate și să nu fie înghețată sau tiramisu, soluţia e un cheescake cu piersici.

Ingrediente:

Pentru 6-8 porții, avem nevoie de 4-5 piersici și de o formă de 20 centimetri diametru, cu fund detașabil.

Ingrediente pentru blat: 110 g biscuiţi digestivi, măcinaţi, 50 g unt topit, plus un pic suplimentar pentru ungerea tăvii, 2 linguri zahăr; pentru crema de brânză: 300 g brânză de vaci, 200 ml frişcă cu 33% grăsime și 200 g zahăr.

Preparare:

Pentru a face blatul, amestecați într-un castron biscuiții măcinați, untul topit și zahărul. Mutați pasta de biscuiți în forma detașabilă, apoi presați ferm amestecul, ridicând un pic pe margini. Dați la frigider pentru o oră. Când blatul s-a răcit, începeți prepararea cremei. Adăugaţi frișca rece într-un castron mare și folosiți un mixer pentru a o amesteca cu zahăr, până la omogenizare. Puneți într-un blender brânza de vaci și adăugați câteva linguri de frișcă, apoi mixați până obțineţi o pastă. Adăugați crema de brânză astfel obținută în restul de frișcă și amestecați din nou cu mixerul, până obțineţi o cremă omogenă și pufoasă. Adăugați crema de brânză peste blatul de biscuiți, nivelați, apoi decorați cu felii de piersică și dați iar la frigider. Se servește rece.

Citit 1033 ori Ultima modificare Duminică, 20 Noiembrie 2022 13:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.