Dacă simpla idee de a încălzi cuptorul vă sperie, dar vreţi ceva dulce, răcoritor, cu fructe variate și să nu fie înghețată sau tiramisu, soluţia e un cheescake cu piersici.
Ingrediente:
Pentru 6-8 porții, avem nevoie de 4-5 piersici și de o formă de 20 centimetri diametru, cu fund detașabil.
Ingrediente pentru blat: 110 g biscuiţi digestivi, măcinaţi, 50 g unt topit, plus un pic suplimentar pentru ungerea tăvii, 2 linguri zahăr; pentru crema de brânză: 300 g brânză de vaci, 200 ml frişcă cu 33% grăsime și 200 g zahăr.
Preparare:
Pentru a face blatul, amestecați într-un castron biscuiții măcinați, untul topit și zahărul. Mutați pasta de biscuiți în forma detașabilă, apoi presați ferm amestecul, ridicând un pic pe margini. Dați la frigider pentru o oră. Când blatul s-a răcit, începeți prepararea cremei. Adăugaţi frișca rece într-un castron mare și folosiți un mixer pentru a o amesteca cu zahăr, până la omogenizare. Puneți într-un blender brânza de vaci și adăugați câteva linguri de frișcă, apoi mixați până obțineţi o pastă. Adăugați crema de brânză astfel obținută în restul de frișcă și amestecați din nou cu mixerul, până obțineţi o cremă omogenă și pufoasă. Adăugați crema de brânză peste blatul de biscuiți, nivelați, apoi decorați cu felii de piersică și dați iar la frigider. Se servește rece.