Îngheţată de dovleac

Îngheţată de dovleac
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Când te gândești la dovleac, ce-ți vine în minte? Cel mai probabil plăcintă, dovleac copt, semințe și altele. Dar la înghețată de dovleac nu prea te duce gândul. Rezervă-ți până la trei ore din timpul tău și îți vom arăta cum se face. Nu te speria, două ore este doar timpul de răcire.

Ingrediente: 

1 dovleac plăcintar, 1 cană lapte condensat, extract de vanilie, 1 cană frișcă lichidă, scorțișoară, migdale zdrobite

Preparare:

Se taie plăcintarul în două și se scobește partea bombată, curățând-o de semințe. Curăță de coajă jumătatea superioară și tai-o în felii. Lasă-le la cuptor 30 de minute la 200⁰C. Transferă dovleacul copt în blender, toarnă deasupra laptele condensat și pasează. Poți să adaugi și un pic de extract de vanilie, dacă dorești. Completează cu frișca lichidă și asezonează cu un pic de scorțișoară. Continuă să pasezi. Lasă la congelator 2 ore. Poți folosi și un aparat de înghețată pentru asta. Poți servi preparatul în recipientul creat din jumătatea inferioară a dovleacului sau într-o cupă de înghețată. Asezonează cu migdale și scorțișoară.

Citit 905 ori Ultima modificare Duminică, 20 Noiembrie 2022 10:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.