Elizabeth Debicki, „hipnotizantă” în ”The Crown”

Elizabeth Debicki, „hipnotizantă” în ”The Crown”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Unul dintre cele mai așteptate seriale, cu publicitatea din jurul lui accentuată de moartea Reginei, ”The Crown” o are pe Elizabeth Debicki în rolul Dianei. Pe 9 noiembrie, sezonul al cincilea al ”The Crown” a debutat pe platforma Netflix cu o distribuţie nou-nouţă, în fruntea căreia se află Debicki, actriţa australiană care a preluat rolul Prinţesei Diana de la Emma Corrin, și cu Imelda Staunton, în rolul Reginei Elisabeta a II-a.

Odată cu un nou deceniu, Familia Regală este prezentată când trece probabil prin cea mai mare provocare de până acum: momentul în care publicul pune în discuţie deschisă rolul acesteia în Marea Britanie din anii ‘90. În plus, tema divorţului dintre Diana și Charles, precum și grijile Reginei vizavi de reputaţia monarhiei fac sezonul mai interesant, cu atât mai mult cu cât, în anii 1990, atenţia presei și posibilităţile ei de a documenta zilnic viaţa monarhilor ni le-a adus pe aceste capete încoronate mai aproape, așa că sunt inerente comparaţiile dintre ce vedem acum pe ecrane și ce ne amintim din reportajele vremii, potrivit cinemagia.ro.

Iată ce scrie presa despre interpretarea lui Elizabeth Debicki.

Reporterii de la The Wrap sunt de părere că, pe măsură ce gurile rele din presa britanică deplâng serialul pentru că oferă o viziune romanţată a unor evenimente reale, regaliștii se tem că serialul îl va denigra pe noul rege Charles III, așa că serialul este controversat. În mod adecvat, sezonul al cincilea începe cu Regina (Imelda Staunton) surprinsă la doctor, care îi recomandă să nu mai stea în picioare atât de mult. Afară sunt anii 1990, iar imaginea publică a Reginei este în declin: este considerată o relicvă nepotrivită vremurilor noi. Charles (Dominic West) speră să profite de moment, dar e perfect conștient că reputaţia lui se leagă de cea a Dianei (Elizabeth Debicki). Căsătoria, desigur, e dificilă, deoarece Charles are o relaţie paralelă cu Camilla Parker Bowles (Olivia Williams) și o serie de scandaluri, incidente și probleme economice lovesc Coroana.

Elizabeth Debicki e cea care captivează în rolul Dianei. Cu ochi de căprioară, subliniaţi de machiajul fumuriu, joacă rolul prinţesei cu o fragilitate și hotărâre tipice unei femei care a epuizat toate mijloacele. Căsnicia ei e pe ducă, simte paranoia legată de propriul viitor, iar personajul ei seamănă cu o căprioară în cursă. Totuși, nu își pierde curajul. Vedem tensiunea în umerii ei strânși pe măsură ce îi dă lui Andrew Morton înregistrările propriei ei biografii. Este o Diana mai matură decât în ultimul sezon, una mai experimentată la jocul vieţii.

TheWest.com.au scrie: ”Într-unul dintre cele mai așteptate seriale, cu publicitatea din jurul lui accentuată de moartea Reginei, «The Crown» o are pe Debicki în rolul Dianei și, încă din primele clipe, nu putem să nu rămânem cu ochii pe ea. Debicki și-a calibrat perfect jocul pe manierismele Dianei, pe ochii încercănaţi, reușind admirabil să îi surprindă personalitatea”.

Metroco.uk scrie: ”Diana era o soţie nefericită, iar actriţa australiană o joacă cu priviri piezișe, descriind realitatea unei căsnicii dureroase. Dominic West, la rândul lui, e la fel de convingător în rolul Prinţului Charles. Un moment emoţionant este atunci când Diana se întâlnește cu o mamă care și-a pierdut copilul. Într-o pauză dintr-o vizită oficială, femeia o oprește și cele două schimbă câteva vorbe. Diana brusc o ia în braţe pe femeia plângând și o ţine așa, cu capul ei pe piept. Durerea adusă pe micile ecrane de Elizabeth Debicki este sfâșietoare. Iată bunătatea Dianei în faţa unei mame care și-a îngropat copilul. Cu toată strălucirea, bunătatea și umorul ei, Diana care a întins o mână oamenilor obișnuiţi nu merita să fie uitată. Iar serialul o evocă așa cum merită”.

Citit 594 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Noiembrie 2022 06:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.