Cultivarea plantelor aromatice în ghivece prezintă multe beneficii. În primul rând, aceste ierburi pot fi păstrate în interiorul balconului sau în bucătărie, chiar și pe timp de iarnă. În al doilea rând, prin creșterea la ghivece, poți controla umiditatea solului, dar și dăunătorii ce pot să apară. Iată câteva dintre cele mai bune ierburi pe care le poți cultiva în ghivece!
Busuioc
Pentru a planta semințele de busuioc, ai nevoie de un ghiveci de dimensiuni medii. Busuiocului îi trebuie un sol bogat în substanțe nutritive și multă lumină solară. Planta trebuie udată frecvent, însă apa în exces nu-i priește. De asemenea, nu este bine să îl poziționezi lângă o sursă directă de căldură.
Pătrunjel
Semințele de pătrunjel le plantezi la aproximativ 2 cm adâncime și le distribui uniform. Această plantă, care este nelipsită din bucătărie, are nevoie de pământ amestecat cu nisip, de temperatură constantă și de multă lumină.
Mentă
Folosește un ghiveci încăpător, din ceramică, în care își va putea întinde rădăcinile. Menta are nevoie de un sol bogat, de umiditate și de udat regulat, dar nu excesiv.
Rozmarin
Este bine să poziționezi ghivecele cu rozmarin pe fereastră, pentru că acestei plante îi place lumina. Rozmarinul are nevoie de pământ bun, de o cantitate moderată de apă, dar și de umiditate. Rozmarinul se înmulțește prin butași ținuți într-un vas cu apă până când dezvoltă primele rădăcini.