Prăjitură cu nucă şi gem. Reţetă

Prăjitură cu nucă şi gem. Reţetă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Pentru masa cu prietenii sau pur și simplu atunci când vrei să-i impresionezi pe cei dragi, prăjitura cu nucă și gem e cea mai bună alegere.

Ingrediente: 10 linguri de apă, 10 linguri de zahăr,10 linguri ulei, 1 praf de copt, coaja de la o portocală, 1 esență rom, făină, gem de prune, un pumn miez de nucă, zahăr pudră.

Mod de preparare: Se amestecă apa cu uleiul şi zahărul, se toarnă praful de copt, esenţa şi coaja de portocală. Apoi se toarnă făina treptat. Când nu se mai lipeşte aluatul de degete, este numai bun. Luăm o bucăţică mică de aluat, o punem într-o pungă şi o dăm la congelator 10-15 minute. Nuca se prăjeşte puţin, se toacă şi se amestecă cu gem. Într-o tavă se pune aluatul întins cu sucitorul, se aşază amestecul de gem cu nucă. Scoatem bucăţica de aluat din congelator şi o dăm pe răzătoarea cu ochiuri mari, uniform peste gem. Se dă la cuptor până prăjitura e gata. Se pudrează cu zahăr.

Citit 837 ori Ultima modificare Joi, 05 Ianuarie 2023 22:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.