Orient Express-ul iese pe mare în 2026

Orient Express-ul iese pe mare în 2026
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

La aproximativ 140 de ani de la debutul său ca unul dintre cele mai luxoase trenuri din lume, emblematicul Orient Express intră în lumea croazierelor.

Proiectul Orient Express Silensea, primul vas cu vele Orient Express, a fost prezentat recent de grupul francez de ospitalitate Accor, informează CNN.

Nava, care urmează să plece în călătorie în primăvara anului 2026, are 220 de metri și a fost inspirată de Epoca de Aur a Rivierei Franceze. Vasul va fi cel mai mare iaht cu vele din lume, potrivit Accor. Orient Express Silensea va primi la bord 120 de pasageri și va avea 54 de apartamente, inclusiv o suită prezidențială de 1.415 metri pătrați, două piscine, două restaurante și un bar de tip speakeasy. Alimentată de o formulă de propulsie hibridă care combină energia eoliană cu un motor alimentat cu gaz natural lichefiat, nava va avea și un cabaret amfiteatru, unde oaspeții vor fi tratați cu spectacole speciale, precum și cu un studio privat de înregistrări.

Aspectul interior al navei urmează să fie proiectat de arhitectul francez Maxime d'Angeac, în timp ce compania de design Nantes Stirling Design International se va ocupa de arhitectura exterioară. „Cu Orient Express Silenseas, începem un nou capitol în istoria noastră, luând experiența și excelența călătoriilor de lux și transpunând-o pe cele mai frumoase mări ale lumii”, se arată într-o declarație a lui Sébastien Bazin, președinte și CEO al Accor. „Acest iaht cu vele excepțional, cu rădăcini în istoria Orient Express, va oferi servicii de neegalat și spații de design rafinat, care amintesc de epoca de aur a croazierelor mitice”, a mai spus acesta. Deși în acest moment nu există croaziere disponibile pentru rezervări, este de așteptat ca Orient Express Silensea să navigheze către Mările Mediterane în timpul verii și spre Marea Caraibelor în timpul iernii. Prezentarea Orient Express Silenseas vine după ce mult așteptata croazieră cu super iahtul celor de la Ritz-Carlton a fost inaugurată în octombrie.

Sursa: Pro TV

Citit 1033 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Ianuarie 2023 09:09

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.