×

Avertizare

JFolder: :files: Calea nu este un director. Cale: [ROOT]/images/galerie/mergand-la-gradinita-copiii-ucraineni-au-sansa-la-o-viata-normala2023
×

Notificare

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Sidney Sheldon (1917-2007)

Sidney Sheldon (1917-2007)
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Scriitorul Sidney Sheldon s-a născut la Chicago, pe data de 11 februarie 1917.

A scris musicaluri pentru Broadway. Pentru versurile melodiei ”Redhead”, cântată de Gwen Verdon, Sheldon a primit un Premiu Tony. Scenariul scris pentru filmul ”The Bachelor and the Bobby-Soxer” i-a adus, în anul 1974, un Premiu Oscar pentru cel mai bun scenariu original.

Activitatea sa în lumea televiziunii a fost una prolifică, lucrând ca scenarist pentru seriale precum: ”The Patty Duke Show”, ”Nancy” și ”I Dream of Jeannie”, acesta din urmă distins cu un Premiu Emmy.

Prima sa carte a fost ”The Naked Face”, urmată apoi de altele, printre care și ”Windmills of the Gods” – care tratează subiectul CIA, pentru scrierea căreia Sheldon l-a intervievat pe fostul șef al CIA, Richard Helms, și a călătorit în Argentina și în România.

Printre cele mai de succes cărți semnat de Sidney Sheldon se numără: ”Rage of Angels”, ”The Other Side of Midnight”, Master of the Game” și ”If Tommorow Comes”.

”Tot anul mi-l petrec scriind”, preciza el.

S-a stins din viață la 30 ianuarie 2007.

Citit 669 ori Ultima modificare Luni, 30 Ianuarie 2023 07:52

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.