„Avatar 2”, al patrulea cel mai rentabil film din toate timpurile

„Avatar 2”, al patrulea cel mai rentabil film din toate timpurile
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

"Avatar 2: The Way of Water" a continuat să domine box office-ul nord-american de weekend cu venituri mai mari de 15 milioane de dolari, potrivit estimărilor Exhibitor Relations, devenind astfel al patrulea cel mai rentabil film din toate timpurile.

Lungmetrajul lui James Cameron "este numărul unu de şapte săptămâni (...), o performanţă care nu a fost egalată de când regizorul a lansat primul ”Avatar", în 2009, a scris Exhibitor Relations pe Twitter, potrivit news.ro.

Veniturile consistente din restul lumii - inclusiv 237 de milioane în China - au contribuit la propulsarea "The Way of Water" pe locul al patrulea în lume, cu 2,117 miliarde (sumă neajustată pentru inflaţie) între cele mai rentabile filme din istorie.

Acest lucru înseamnă că James Cameron semnează trei dintre cele patru filme cu cele mai mari încasări: "Avatar", "Titanic" şi "The Way of Water". "Avengers: Endgame" de la studiourile Disney şi Marvel se află pe locul doi pe podium.

”Avatar 2”, continuarea foarte așteptată a blockbusterului ştiinţifico-fantastic din 2009 are loc la mai mult de un deceniu de la evenimentele din primul film, acțiunea petrecându-se în mediul acvatic. 

Pe locul al doilea în clasamentul de weekendul trecut s-a aflat "Puss in Boots: The Last Wish", cu încasări de 10,6 milioane de dolari. În acest film pentru copii din universul "Shrek", felina caută să-şi recapete cele nouă vieţi. "A Man Called Otto" cu Tom Hanks se află pe trei, generând venituri de 6,8 milioane de dolari. Thrillerul "M3GAN", povestea înfricoşătoare a unei păpuşi-robot, este pe locul patru în top, cu 6,4 milioane de dolari. Pe locul al cincilea a debutat "Pathaan", un film indian de acţiune, care a strâns 5,9 milioane de dolari. 

Top 10 este completat de: "Missing" (5,7 milioane de dolari), "Plane" (3,8 milioane de dolari), "Infinity Pool" (2,7 milioane de dolari), "Left Behind: Rise of the Antichrist" (2,3 milioane de dolari), "The Wandering Earth 2" (1,4 milioane de dolari).

Citit 634 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Februarie 2023 19:44

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.