Supă-cremă de legume cu crutoane

Supă-cremă de legume cu crutoane
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Supele-cremă sunt printre cele mai bogate mâncăruri în vitamine, datorită complexității de legume pe care le conțin. Se prepară foarte repede și se servesc cel mai bine cu crutoane. Vă prezentăm o rețetă de supă-cremă de legume cu crutoane nemaipomenit de gustoasă. În supa-cremă de legume se pot pune orice legume de sezon vă plac. De exemplu, se poate pune mazăre sau conopidă, dar și broccoli. Este excelentă și extrem de delicioasă!

Ingrediente: 1 ceapă, 2 morcovi, 2 rădăcini păstârnac, 2 cartofi, 2 căței de usturoi, jumătate de ardei capia mare sau 1 ardei capia mai mic, 2-3 linguri de unt (sau 2-3 linguri de ulei dacă vreți să fie de post), sare, piper, boia dulce de ardei, pătrunjel proaspăt.

Pentru crutoane: 4 felii de pâine, ulei de măsline, 3 căței de usturoi.

Mod de preparare: Se spală bine legumele și se curăță. Se taie ceapa peștișori și se pune într-o oală la călit în 2-3 linguri de unt. Morcovul și păstârnacul se taie rondele, ardeiul se taie cuburi mari, usturoiul poate fi tăiat felii, iar cartofii cuburi. Se adaugă toate legumele peste ceapă, punem puțină apă, condimentăm cu sare, piper și boia dulce și se mai lasă câteva minute. Se adaugă apoi 2-3 căni de apă și se lasă să fiarbă.

Între timp, pregătim crutoanele. Se taie cuburi feliile de pâine, tapetăm tava cuptorului cu hârtie de copt și dăm la cuptor pentru câteva minute. Le scoatem apoi și le stropim cu ulei de măsline și cu usturoiul pisat bine. Le dăm înapoi la cuptor până se rumenesc frumos. Când legumele sunt fierte, se dă oala de pe foc, se scot legumele (dar păstrăm supa în care au fiert) și se lasă puțin la răcit. Apoi pasăm bine legumele sau le punem în tocător, până se formează o pastă. Se pune pasta de legume într-o oală, iar peste pastă se pune supa câte puțin, până se ajunge la consistența dorită. Se pune sare după gust (dacă mai este nevoie) și se amestecă. La sfârșit se adaugă pătrunjelul tocat mărunt și crutoanele.

Știați că...

1. Crutoanele sunt o alternativă la pâine. Acestea sunt mai puțin calorice, dar sunt mai energizante.

2. Crutoanele sunt bune pentru a atenua foamea și a controla pofta de mâncare. Acestea sunt o modalitate excelentă de a normaliza scaunele.

3. Crutoanele nu provoacă disbacterioză; dimpotrivă, pot fi consumate ca mijloc de combatere a flatulenței.

4. Crutoanele accelerează procesul de peristaltism intestinal, datorită conținutului ridicat de fibre. Deoarece conțin un procent foarte scăzut de umiditate, absorb perfect excesul de lichid din lumenul intestinului gros, facilitând astfel digestia.

5. Crutoanele ajută la scăderea glicemiei, așa că pot fi consumate chiar și de diabetici (bineînțeles, vorbim de crutoane naturale, fără îndulcitori).

6. Crutoanele conțin destul de multe vitamine și oligoelemente sănătoase, care nu numai că vă oferă frumusețe, dar vă liniștesc și starea de spirit.

Citit 728 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Februarie 2023 11:45

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.