Bulz ciobănesc cu brânză de burduf

Bulz ciobănesc cu brânză de burduf
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Printre cele mai îndrăgite bucate românești cu tradiție se numără și bulzul la cuptor, un preparat rustic cu brânză și mămăligă, ce amintește de savoarea mâncărurilor ciobănești. Această bunătate surprinde perfect bogăția gusturilor românești, dar și simplitatea minunată a vieții petrecute printre dealuri și munți, în cătune îndepărtate, ascunse în inima naturii.

Ingrediente: 350 g făină de mălai, 1 litru apă, sare după gust, 300 g brânză de burduf, smântână pentru servit;

Mod de preparare: Se pune apa cu sarea la fiert, când apa începe să fiarbă se toarnă în fir subțire făina de mălai, amestecând încontinuu. Fierbem aproximativ 15 minute, după care o lăsăm să se tempereze. O să iasă o mămăligă mai groasă. Împărțim atât mămăliga, cât și brânza în patru părți egale și formăm niște bile din mămăligă, în care vom pune brânza. Se folosește folie de aluminiu, care se pune în palmă, după care se pune mămăliga, brânza și apoi cu ajutorul foliei se modelează. Se lăsă să se usuce puțin la suprafață pe o farfurie, pentru a nu se prinde și a le manevra mai ușor pe grătar. Bucățile de mămăliguță se pun pe grătarul încins și uns cu ulei, până prind culoare. Se servesc cu smântână. Simplu, gustos și cu un gust de excepție.

Citit 703 ori Ultima modificare Duminică, 12 Februarie 2023 07:41

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.