Tocăniță de cartofi cu carne de vițel

Tocăniță de cartofi cu carne de vițel
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ingrediente: 800 grame mușchiuleț de vițel, 2 cartofi, 2 morcovi, 2 fire praz mici, 1 ardei capia, verdețuri italiene, sare, piper, 2 roșii, 150 mililitri bulion, 1 lingură boia dulce, pătrunjel, mărar

Preparare: tăiem carnea bucăți cât mai mici și o punem pe foc cu puțin ulei. Lăsăm pe foc, amestecând din când în când vreo 10 minute, maxim, apoi adăugăm prazul și morcovii tăiate rondele, ardeiul curățat și tăiat cubulețe și mai lăsăm câteva minute la călit, apoi acoperim cu apă, sărăm, piperăm, punem puțin amestec de verdețuri italiene și acoperim cu capac și lăsăm pe foc aproximativ o oră și jumătate, până se înmoaie carnea, adăugând din când în când apă și amestecând.

Între timp curățăm cartofii, îi tăiem cubulețe și îi adăugăm peste carne și legume, punem și roșiile decojite și tăiate mărunt și mai lăsăm 10 minute, amestecând din când în când, apoi adăugăm boiaua, bulionul și mai lăsăm vreo 10 minute la fiert până sunt gata și cartofii. Oprim focul și presărăm deasupra pătrunjel și mărar tocat, acoperim cu un capac și mai lăsăm câteva minute.

Citit 643 ori Ultima modificare Duminică, 19 Februarie 2023 11:25

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.