Înghețată de ciocolată

Înghețată de ciocolată
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Pentru că vorbim de gusturi, trebuie spus că în rețeta de înghețată de ciocolată se poate adăuga și pastă de vanilie. Puteți folosi extract natural de vanilie sau esență naturală de vanilie. Pot fi adăugate însă și alte arome, după gust: portocală, rom, mentă. Dacă din această înghețată vor mânca doar adulții, atunci puteți adăuga o lingură sau două de whiskey cream sau un alt lichior de ciocolată. Alcoolul nu formează ace de gheață, ba chiar împiedică formarea acestora, așa că nu vă temeți să îl folosiți.

Ingrediente: 150 g ciocolată neagră 70-75%, 100 g ciocolată cu lapte, 100 mililitri lapte gras, 300 ml smântână pentru frișcă, 30 g zahăr pudră,  200 g lapte condensat îndulcit, 1 linguriță pastă de vanilie, 1-2 linguri lichior ciocolată/whiskey

Preparare: Se topește la bain-marie ciocolata cu lapte. Între timp se mixează smântâna pentru frișcă. Atunci când s-a îngroșat puțin, se adaugă laptele condensat (doar 200 g, cântărite!). Ciocolata topită se amestecă bine cu laptele până la omogenizare. Se lasă să se răcească până devine ușor călduță, se pune peste smântâna amestecată cu laptele condensat și se mixează din nou până se obține o compoziție omogenă. Se pune înghețata de ciocolată în forma în care urmează să fie congelată. Se pot folosi cutii de plastic cu capac, forme termorezistente sau chiar tăvi de cozonac. Ultimele două au nevoie să fie învelite cu folie alimentară, astfel încât înghețata să nu ia mirosul altor alimente din congelator. Înghețata de ciocolată cremoasă nu are nevoie să stea prea mult la congelator, pentru ca lingura să poată intra în aceasta. Se poate mânca imediat după ce este scoasă din congelator. Are gust intens de ciocolată și este fină, netedă și cremoasă.

Citit 617 ori Ultima modificare Duminică, 19 Februarie 2023 14:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.