Scrob de ouă cu brânză

Scrob de ouă cu brânză
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ouăle combinate cu brânză, în diferite moduri, oferă mese copioase în orice moment al zilei. Scrobul de ouă cu brânză este un preparat pe cât de uşor de făcut, pe atât de gustos, care poate fi savurat indiferent de vârstă. Mai întâi, brânza de capră (recomandată pentru acest fel de mâncare) se dă prin răzătoarea mare sau se fărâmiţează cu o furculiţă. Ouăle se bat bine cu un tel sau tot cu furculiţa. Apoi se adaugă la ouă amestecul de smântână şi se bat bine. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie mărunt. În tigaie se încălzeşte uleiul şi se pune ceapa la călit şi se amestecă să nu se prindă. Când se rumeneşte uşor ceapa, adăugaţi brânza pregătită - da, nu este o greşeală nici dacă brânza se pune la prăjit împreună cu ceapa. Amestecaţi bine. Nu vă speriaţi dacă, pe parcurs, brânza se va topi, depinde cât de maturată este şi cât de grasă. Lăsaţi circa 5 minute brânza la călit împreună cu ceapa. Apoi urmează amestecul de ouă, îl turnaţi în tigaie şi amestecaţi încet şi continuu. Veţi observa pe parcurs ce amestecaţi că această compoziţie se îngroaşă treptat. După ce se îngroaşă compoziţia şi devine mai moale, puteţi s-o mai lăsaţi 5-10 minute la foc mediu să se mai coacă. Se serveşte cu roşii şi porumb sau cu ce doriţi. 

Citit 1050 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Februarie 2023 18:51

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.