Doradă la cuptor cu cartofi

Doradă la cuptor cu cartofi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

De câte ori dorim să pregătim o mâncare simplă, dar consistentă, un peşte la cuptor aşezat pe felii de cartofi este alegerea perfectă. Obţinem astfel un prânz sau o cină rapidă, delicioasă şi pe placul întregii familii.

Peştele nu e doar delicios, ci ştim cu toţii că este şi foarte sănătos. Mâncărurile pe bază de peşte sunt cel mai adesea foarte uşor de făcut. Peştele având un timp scurt de gătire, se pretează mai ales reţetelor simple şi cu ingrediente puţine.

Întrebarea gospodinelor este dacă peştele şi cartofii se gătesc deodată, în aceeaşi tavă, astfel că în maximum jumătate de oră ne putem aşeza la masă. Avem gata şi carnea, dar şi garnitura şi o singură tavă de spălat la final. Se pot folosi pentru această reţetă şi alte tipuri de peşte. Dorada a urcat rapid în topul peştilor preferaţi, pentru că are un gust foarte bun şi destul de puţine oase. Mai ales că mereu se găseşte doradă proaspătă la pescărie. Pentru a înlocui dorada, se recomandă să folosiţi: biban de mare (lavrac), păstrăv, file de somon sau medalioane de crap. Dacă peştele ales este mai mare, va trebui să ajustaţi corespunzător timpul de gătire.

Ingrediente: 2 bucăţi doradă, 600 g cartofi, 100 g roşii cherry, 2-3 felii de lămâie, rozmarin, 40 ml ulei de măsline, sare şi piper.

Preparare: Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi puneţi hârtie de copt în tavă sau o puteţi unge cu ulei. Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i felii subţiri de 4-5 mm. Condimentaţi cartofii cu sare şi piper. Aşezaţi cartofii în tavă într-un singur strat, astfel încât să se suprapună cât mai puţin. Turnaţi puţin ulei peste cartofi şi puneţi din loc în loc ace de rozmarin. Peştele trebuie să fie în prealabil eviscerat şi spălat foarte bine. Presăraţi dorada cu sare şi piper pe toate părţile. Crestaţi peştele şi introduceţi în tăieturi felii de lămâie. Aşezaţi dorada peste stratul de cartofi şi stropiţi-o cu un fir de ulei. Puneţi în tavă şi câteva roşii cherry. Daţi tava la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute, până când peştele este gătit, iar cartofii s-au rumenit uşor. Serviţi dorada cu cartofi imediat, eventual cu o salată verde alături.

Citit 852 ori Ultima modificare Joi, 09 Martie 2023 13:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.