Beneficiile consumului doradei

Beneficiile consumului doradei
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Dorada este un tip de peşte care trăieşte în Marea Mediterană şi se hrăneşte în special cu crustacee şi moluşte. Acesta are carne albă, cu un conţinut scăzut de grăsime. Este considerat un tip foarte popular de peşte, nu doar pentru gustul său, ci şi pentru proprietăţile nutriţionale.

Vă prezentăm în cele ce urmează câteva beneficii ale consumului doradei:

Sănătatea osoasă. Datorită valorii nutriţionale necorespunzătoare, osteoporoza devine din ce în ce mai frecventă în întreaga lume. Osteoporoza este o afecţiune care determină oasele să se rupă mult mai uşor. Fosforul este cunoscut pentru faptul că ajută la menţinerea structurii şi densităţii oaselor, precum şi la vindecarea oaselor. Atunci când mănânci peşte cu carne albă, aşa cum este dorada, în mod regulat, este posibil să eviţi problemele osoase, cum ar fi osteoporoza.

Sănătatea celulară. Menţinerea sănătăţii la nivel celular este probabil una dintre cele mai importante aspecte ale sănătăţii noastre generale. Proteina este absolut vitală pentru funcţiile de bază ale celulei, deoarece proteinele ajută celulele să se structureze şi să se regleze la nivelul lor de bază. Fără o cantitate suficientă de proteine, celulele nu ar fi capabile să funcţioneze corect. Rezultatul poate varia de la o lipsă generală de bunăstare fizică la deces.

Citit 1843 ori Ultima modificare Joi, 09 Martie 2023 13:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.