Prăjitura televizor

Prăjitura televizor
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ingrediente. Blat pandişpan: 7 ouă, 7 linguri zahăr, 7 linguri făină;

Foi cacao: 2 ouă, 10 linguri zahăr, 10 linguri ulei, 10 linguri lapte, 1 linguriţă amoniac, 3 linguri cacao, 500 g făină;

Cremă: 1 litru lapte, 1 linguriţă extract vanilie, 200 g zahăr, 10 linguri făină, 200 g unt;

Glazură: 3 linguri apă, 3 linguri cacao, 200 g zahăr, 50 g unt.

Preparare. Pregătim întâi blatul pandişpan. Mixăm ouăle cu zahărul până compoziţia devine cremoasă. Adăugăm făina şi încorporăm. Turnăm aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt. Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, până se rumeneşte uşor deasupra. Lăsăm blatul deoparte să se răcească.

Pentru foile de cacao, amestecăm ingredientele lichide. Adăugăm amoniacul stins cu o linguriţă de oţet. Adăugăm ingredientele uscate şi frământăm până obţinem un aluat maleabil pe care îl vom împărţi în două. Coacem foile pe dosul tăvii. Le lăsăm să se răcească.

Pentru cremă, punem într-un vas laptele, zahărul şi făina. Amestecăm să se omogenizeze şi lăsăm la foc mic, amestecând continuu, până când compoziţia se va îngroşa şi va deveni ca o budincă. O acoperim cu o folie alimentară şi o lăsăm să se răcească. Frecăm untul, apoi adăugăm crema rece, puţin câte puţin şi încorporăm. Împărţim crema în două părţi egale. Aşezăm mai întâi o foaie cu cacao şi întindem peste ea jumătate din cremă. Aşezăm deasupra blatul pandişpan şi apoi crema rămasă.

Pregătim glazura. Punem toate ingredientele pentru glazură într-un vas şi le fierbem până dau în clocot. Lăsăm glazura deoparte să se răcorească, apoi glazurăm prăjitura. Dăm la frigider până se întăreşte.

Citit 613 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Martie 2023 20:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.