Cu ce facem salata în post și cât ne costă

Cu ce facem salata în post și cât ne costă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Din punct de vedere alimentar, perioada postului presupune o alimentație bazată exclusiv pe produse vegetale, verdețuri, legume și fructe. Majoritatea oamenilor consumă în această perioadă, pe lângă ceea ce numim generic mâncăruri gătite - tocăniță de cartofi sau de ciuperci, mâncare de ștevie și spanac, orez etc. - și salate din cele mai diverse, așa că am fost curioși să vedem care sunt prețurile joi, 23 martie 2023, în Piața Centrală din Galați. Am cutreierat piața în lung și-n lat și iată cam cât ne-ar costa o salată bună, să trecem mai ușor postul. Doar unele legume erau din țara noastră, după cum au scris vânzătorii lângă prețul afișat, celelalte fiind din import.

Salata verde varia între 2,50 și 3,50 de lei bucata, în funcție de cât era de mare și frumoasă; castraveții pot ajunge chiar și la 24 sau 25 de lei pe kilogram; roșiile de import, mai exact din Grecia, se găsesc la 17 lei, în timp ce roșiile originare din țara noastră au prețul de 13,90 de lei; ridichile sunt expuse ori la legătură și costă 2,50 de lei, ori la kilogram, la un preț de 10,90 de lei; ceapa verde ne îmbie cu un preț de 2,50 de lei legătura, la cele mai multe dintre tarabe. Verdețurile gen pătrunjel și mărar sunt 1,5 lei legătura, leușteanul, 3 lei.

Citit 994 ori Ultima modificare Joi, 30 Martie 2023 10:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.