Negresă de post

Negresă de post
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ingrediente: 280 g făină, 240 ml apă, 250-280 g zahăr, 100 g cacao, 80-100 ml ulei, 1 linguriță sare, 2 fiole esență de vanilie, 1/2 linguriță bicarbonat/praf de copt; zahăr pudră pentru decorat.  

Preparare: Într-un bol mare, se toarnă făina împreună cu restul zahărul, cacaua, bicarbonatul/praful de copt, sarea și se amestecă foarte bine. Peste compoziția uscată se toarnă apa, uleiul și esența de vanilie. Se amestecă totul cu ajutorul unui tel, până obținem o compoziție destul de lichidă, dar omogenă. Se toarnă totul în tavă și se uniformizează cu o spatulă sau se mișcă ușor tava. Se pune negresa la cuptorul preîncălzit și se dă focul la mediu spre mic timp de 30 de minute. Se scoate prăjitura din cuptor și se lasă să se răcească. Atunci când negresa s-a răcit, pudreaz-o cu zahăr și tai-o în porții egale. Dacă nu ții post și pentru un plus de gust, poți adăuga peste porția de negresă și un strat de ciocolată sau înghețată.

Citit 650 ori Ultima modificare Vineri, 31 Martie 2023 18:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.