Supă-cremă de ciuperci

Supă-cremă de ciuperci
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Supa-cremă de ciuperci este perfectă atât pentru zilele reci în care îți dorești să te bucuri de preparate calde, dar și pentru cele toride, în care nu poți consuma mâncăruri grele. Aceasta este una dintre cele mai populare supe-creme. Sățioasă și nutritivă, îți va potoli foamea, putând fi consumată și de către vegetarieni.

Ingrediente: 500 g ciuperci, 150 ml lapte,100 g smântână, 0,5 l stock de pui,1 sau 2 cepe albe medii, 2 căței de usturoi, 2 linguri de ulei de măsline, o lingură de unt, un cartof, o legătură de mărar și una de pătrunjel, sare, piper, boia dulce și cimbru. În cazul în care optezi pentru varianta fără produse de origine animală, poți înlocui laptele și smântâna cu 200-250 g de cremă de soia sau smântână vegetală, poți renunța la unt și adăuga o lingură în plus de ulei de măsline, iar supa va fi de legume.

Preparare: Taie mărunt ceapa și usturoiul și călește-le într-o cratiță în care ai încins untul și uleiul de măsline. Când încep să devină transparente, adaugă ciupercile tăiate subțire și lasă-le câteva minute să se înmoaie. Acoperă-le apoi cu supa și adaugă cartoful tăiat cubulețe. 

Condimentează, după gust, cu sare, piper, boia și cimbru și lasă aromele să se amestece cu legumele, timp de 30 de minute, la foc mediu. Poți adăuga laptele înainte sa iei oala de pe foc. Smântâna va fi pusă în blender, împreună cu supa. La final vei adăuga verdeață tocată mărunt. 

Sfaturi şi indicaţii de servire 

Este foarte important să folosești alimente proaspete; acestea au mai mult gust, fiind și mai bogate în nutrienți. În ceea ce privește ciupercile, poți opta pentru o supă clasică făcută doar cu champignon sau poți jongla cu aromele mai multor tipuri de ciuperci disponibile pe piață: brune, pleurotus, gălbiori, hribi sau shimeji.

Folosește și codițele ciupercilor, chiar dacă acestea sunt mai fibroase. Au un gust bun și o cantitate mare de fibre, iar după ce le vei pasa în blender vor deveni la fel de cremoase și plăcute la textura ca “pălăriile”.  Cartoful este foarte important pentru aceasta supă pentru că el îi conferă o textură cremoasă și un gust plăcut. Folosește cantitatea indicată și nu mai mult, pentru ca supa să îşi păstreze consistența. Rădăcinoasele albe se potrivesc de minune cu ciupercile, așa că, dacă le apreciezi aroma, le poți folosi pentru a îmbunătăți această supă după gustul tău. Indiferent dacă vei alege păstârnacul, țelina sau rădăcina de pătrunjel, ține cont de faptul că acestea au un gust intens și că trebuie folosite în cantități mici pentru a nu anula aroma ciupercilor.

Citit 867 ori Ultima modificare Vineri, 31 Martie 2023 18:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.