Prăjitură răcoritoare cu cremă de lămâie

Prăjitură răcoritoare cu cremă de lămâie
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ingrediente pentru blat: 4 ouă, 3 linguri de zahăr, 6 linguri de făină, 6 linguri de ulei, o jumătate linguriță de praf de copt, o fiolă esență de vanilie.

pentru cremă: un plic budincă de lămâie, 400 mililitri lapte, 5 linguri zahăr, zeama și coaja de la o lămâie, 250 grame unt.

Prepararea blatului. Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se mixează cu zahărul și un vârf de cuțit de sare, până se spumează, își dublează volumul și devin ferme ca o bezea. În compoziția de albușuri, continuându-se mixarea, se adaugă pe rând gălbenușurile. Se adaugă în compoziție în fir subțire uleiul și făina amestecată cu praful de copt, apoi se amestecă bine cu o spatulă cu mișcări de sus în jos. Compoziția obținută se toarnă într-o tavă cu diametrul de 24x30cm, tapetată cu hârtie de copt și se dă compoziția la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru circa 30-35 de minute. După ce blatul este copt, se lasă la răcit în tavă.

Prepararea cremei. Praful de budincă se amestecă cu laptele și se pun la fiert amestecând continuu până se îngroașă crema. Se lasă la răcit, se adaugă untul tăiat cubulețe, zeama și coaja de lămâie și se mixează 2-3 minute până obținem o cremă fină. Se întinde în strat gros crema de lămâie peste blat și se pudrează cu zahăr. Se dă prăjitura la rece apoi se poate porționa.

Citit 886 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Iunie 2023 13:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.