Înghețată cu cocos
Ingrediente: 500 ml lapte de cocos foarte gras, 3 linguri miere de tei, 30 g zahăr vanilat, 10 ml esență de vanilie
Preparare: Se amestecă bine laptele de cocos, mierea, zahărul vanilat și esența de vanilie. Amestecul rezultat se toarnă într-un recipient și se dă la congelator. Acolo se lasă pentru aproximativ patru ore. În aceste patru ore, înghețata se scoate din jumătate în jumătate din oră și se amestecă cu ajutorul unui mixer. Înghețata se servește atunci când procesul de înghețare este complet. Opțional, se pot adăuga fulgi de cocos pentru decor.
Înghețată cu banane și mure
Ingrediente: 2 banane, 50 gr mure congelate, 2 linguri unt de alune, fulgi de nucă de cocos, fulgi de migdale, coacăze roșii
Preparare: Se adaugă în bolul blenderului feliile de banană, murele congelate, untul de arahide și se pulsează în reprize de câteva secunde, până se obține consistența dorită. Se montează înghețata în boluri și se decorează cu fructe proaspete, fulgi de cocos și fulgi de migdale. Se pot înlocui cu altele, în funcție de preferințe.
Înghețată cu cireșe și banane
Ingrediente: 2 banane coapte, o mână de cireșe
Preparare: Tăiem în feliuțe 2 banane și le introducem într-o pungă sigilată etanș. Scoatem sâmburii cireșelor. După ce am eliminat sâmburii, adăugăm cireșele alături de bananele tăiate și le introducem la congelator pentru 6-8 ore sau peste noapte. Introducem fructele congelate în blender și mixăm până ce totul devine omogen și cremos.
Înghețată de vanilie
Ingrediente: 2 banane și 1 baton vanilie
Preparare: La fel ca la înghețata de cireșe, tăiem 2 banane și le congelăm. Adăugăm bananele în blender alături de un baton de vanilie. Se lasă la înghețat și e gata de savurat.