Zacusca se face sau se cumpără?

Zacusca se face sau se cumpără?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gospodina anului 2010 mai are vreme de bucătărie sau ia totul de la supermarket? Inaugurăm astăzi o rubrică nouă pentru toate stăpânele bucătăriilor. Iată şi prima întrebare adresată unor doamne pe care le-am oprit pe stradă ca să le întrebăm: Zacusca se face sau se cumpără?

Pe doamna Valeria am oprit-o din drumul grăbit către serviciu: „Din păcate timpul nu ne prea permite să mai gătim. Există şi soluţia supermarketului”.

„Dacă pui în balanţă preţul produsului din magazin şi preţul legumelor, ingredientelor pentru zacuscă, eu cred că ar trebui să punem noi mâna să facem. Unde mai pui că la supermarket plătim şi TVA-ul şi ne alegem cu şi E-uri la borcan. Ideal ar fi să facem singure zacusca, dacă mai avem timp”.

Doamna Maria Văsioiu deja are materia primă pentru o zacuscă delicioasă: „Mi-am pregătit vinetele din august când erau bune, fără seminţe, ardeii sunt copţi la congelator şi în decembrie fac zacusca pentru că acum nu am timp”.

„Nu-mi place cea cumpărată! Nu e aşa bună ca a mea! Cum am văzut la părinţi fac şi eu. Într-adevăr banii sunt limitaţi dar deşi stau în Micro 19 veneam în Basarabiei la piaţă că e mai ieftin. Am făcut conserve şi pentru copii, pentru băiatul care e inginer şi pentru fata din Spania. Am copt 48 de kg de vinete!”.

Doamnele Mărioara Nica şi Vasilica Tarpan sunt nişte gospodine de nota 20: „Cam două zile se munceşte la o zacuscă, dar depinde cât de bună vrei să o faci!”.

„Îţi trebuie zarzavaturi proaspete, vânătă, ardei gras, gogoşar, ceapă destulă, ulei, suflet frumos şi un pic de dragoste, şi de pasiune. Când e gata o pui în borcanele bine sterilizate la cuptor, şi o bagi iar la cuptor o noapte ca să prindă o crustă frumoasă deasupra”.

Nu ştiu dumneavoastră, dar eu mor de poftă. Şi totuşi două zile de muncă pentru câteva borcane de zacuscă?! Vivat supermarketul!

Citit 847 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.