Porumbei de mătase şi buburuze de catifea

Porumbei de mătase şi buburuze de catifea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Într-o încăpere cochetă şi luminoasă doamna David (FOTO) brodează cu vârful acului, prins de-un fir colorat, forme şi imagini inspirate din natură. Aşa îşi petrece zilele, croind din tot felul de materiale porumbei şi veveriţe, flori de câmp, mărţişoare sau genţi.

Coase de câţiva ani, de când a descoperit cât de relaxantă poate fi această îndeletnicire, dăruindu-le celor dragi lucrurile confecţionate.

La vârsta de 68 de ani, Olga David este mulţumită că le poate aduce apropiaţilor un zâmbet şi un dar ornamental sau util. „Lucrez din plăcere, din joacă. Îmi plac lucrurile gingaşe şi imit imagini din natură, le desenez pe hârtie, decupez un şablon, croiesc materialul şi îi dau formă”.

„Am făcut decoraţii de Crăciun, coşuleţe cu flori, iepuraşi, gărgăriţe, papuci de casă şi le-am oferit cadou. Nu le păstrez pentru mine”, mărturiseşte pensionara, încântată că a putut aduce câte un strop de culoare în căminele celor din jur.

Olga David spune amuzată că încă se îndeletniceşte cu lucrul manual, amintindu-şi că a învăţat întâia oară să mânuiască acul şi aţa pe când era elevă. După mai bine de jumătate de veac descifrează textura fiecărui material, dându-i o formă plăcută, inspirată din lumea plantelor şi a animalelor.

În mâinile ei prind viaţă ghiocei, trandafiri, fluturi, gărgăriţe, steluţe, mere şi ursuleţi, iar mătasea, catifeaua şi pluşul îi dau idei pentru fiecare anotimp sau sărbătoare care bate la uşă.

Citit 1986 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.