Două compoturi de sezon

Două compoturi de sezon
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Compot de vișine

Ingrediente: 3 kg vișine, 500 g zahăr, 3 litri de apă.

Mod de preparare: Umplem borcanele pe trei sferturi cu vișine. Menționăm că nu se scot sâmburii din fructe. Adăugăm apă, lăsând puțin loc până la capac, având în vedere că le vom fierbe ulterior. Adăugăm în fiecare borcan câte 2 linguri cu zahăr (la borcan de 800 ml) și punem capacele. Agităm borcanele de câteva ori, pentru a se dizolva zahărul. Apoi punem borcanele într-o oală în care adăugăm apă până aproape de capac și fierbem aproximativ 30 minute, calculate de când a început să clocotească apa. După ce au fiert, se pun deoparte cu capac peste oală și pături deasupra și se lasă să se răcească până a doua zi, când vor fi mutate la loc întunecat și cât mai răcoros.

Compot de coacăze roșii cu mentă

Ingrediente: 2,3 litri apă, 2 kg coacăze roșii, 320 g zahăr, 300 g coacăze negre pentru culoare și aromă, 50 g mentă (de preferință un amestec de mai multe soiuri)

Preparare: Se scot bețele din fructele de pădure și se clătesc bine. Se toarnă apă peste zahăr, apoi se pune la foc mediu și se fierbe siropul. Aranjați fructele de pădure și menta în borcane pregătite. Umpleți recipientul două treimi. Se toarnă siropul fierbinte peste fructe. Se acoperă cu o pătură și se lasă cel puțin două zile înainte de servire.

Citit 732 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Iulie 2023 06:52

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.