Limonade cu mentă și ghimbir

Limonade cu mentă și ghimbir
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Limonadă cu mentă

Ingrediente: 1 litru de apă, 230 ml suc de lămâie, 125 g zahăr, câteva frunze de mentă.

Preparare: Începe prin a pregăti siropul pentru limonadă. Pune o oală pe foc și adaugă o jumătate de cană cu apă (125 ml), împreună cu zahărul. Amestecă bine și lasă să fiarbă până când se topește zahărul. Lasă siropul să se răcească până când ajunge la temperatura camerei. Adaugă într-un recipient încăpător sucul de lămâie, siropul pe care l-ai pregătit anterior, apă, frunzele de mentă și amestecă bine. Poți să adaugi și câteva felii de lămâie. Pune limonada la frigider pentru câteva ore. Se servește rece!

Limonadă cu ghimbir

Ingrediente: 2 litri de apă, 3 lămâi, 6 cm rădăcină de ghimbir, zahăr sau miere, după gust, câteva frunze de mentă, câteva cuburi de gheață

Preparare: Spală bine lămâile și stoarce sucul într-o cană. Curăță apoi coaja rădăcinii de ghimbir. Poți alege să feliezi ghimbirul sau îl poți da prin răzătoare, caz în care aroma va fi mai intensă. Adaugă apa într-o carafă, împreună cu sucul de lămâie proaspăt stors, ghimbir, mentă și zahăr sau miere, după gust. Adaugă apoi câteva felii de lămâie și cuburi de gheață și servește limonada rece.

Citit 911 ori Ultima modificare Duminică, 23 Iulie 2023 10:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.