Tort de înghețată cu căpșuni și vanilie

Tort de înghețată cu căpșuni și vanilie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ingrediente:

pentru blat: 3 ouă, 1/2 pahar cu zahăr, 1/2 pahar cu făină, 1 praf de sare, 3 linguri ulei de floarea-soarelui, vanilină

pentru înghețată5 gălbenușuri, 50 gr făină, 1 pliculeț de vanilină, 150 gr zahăr, 500 ml lapte, 500 ml smântână pentru frișcă, 2 linguri zahăr pudră, 250 gr căpșuni curățate.

pentru sosul de căpșuni250-300 gr căpșuni curățate, 2-3 linguri de zahăr, zeama de la 1/2 lămâie.

Preparare blat: se separă albușurile și se bat cu zahărul și praful de sare, apoi se adaugă gălbenușurile, uleiul,  vanilina și făina cernută. Compoziția obținută se răstoarnă în tava unsă și tapetată cu făină și se dă la cuptorul încins până trece testul scobitorii.

Preparare înghețată: cele 250 gr de căpșuni se fac piure. Gălbenușurile se mixează cu zahărul, făina, laptele și vanilina, după care se pune pe foc și se lasă să fiarbă la foc mic până se îngroașă crema. Mixați smântâna pentru frișcă cu 2 linguri de zahăr pudră și  amestecați-o cu crema rece. Împărțiți crema obținută în 2 părți egale, apoi în una din ele încorporați piureul de căpșuni. Tapetați tava cu folie transparentă și pe fund așezați blatul, apoi din mijloc alternați cele 2 creme. Apoi băgați în congelator pentru o noapte. Pentru sosul de căpșuni tăiați cubulețe mici căpșunele și puneți-le pe foc cu zahărul și zeama de lămâie și lăsați să fiarbă ușor până se îngroașă puțin, apoi dați deoparte. Se dă la rece pentru 24 de ore. A doua zi, cu 10-15 minute înainte de a-l servi, scoateți tortul din congelator și lăsați să cadă pe fiecare felie câte o lingură de sos de căpșuni. Tortul de înghețată cu căpșuni și vanilie poate fi asezonat și cu sirop obținut din alte fructe, după aceeași rețetă.

 

Citit 655 ori Ultima modificare Sâmbătă, 22 Iulie 2023 09:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.