Michael Caine şi-a anunţat retragerea (FOTO)

Michael Caine şi-a anunţat retragerea (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Actorul britanic Michael Caine, în vârstă de 90 de ani, recompensat cu două premii Oscar, a spus că se retrage din actorie după lansarea în cinematografe a celui mai recent film al său, informează agenţia Reuters, preluată de Agerpres.

''Tot spun că mă voi pensiona. Ei bine, mă voi pensiona acum'', a declarat Caine, pentru postul de radio BBC, într-un interviu. ''Mi-am dat seama că am jucat rolul principal într-un film şi am avut cronici incredibile. Ce pot să-mi doresc mai mult?'', a spus actorul.

Michael Caine joacă în pelicula ''The Great Escaper'' alături de Glenda Jackson, actriţă care a murit în iunie, la scurt timp după încheierea filmărilor. Filmul este inspirat din povestea reală a unui veteran din cel de-Al Doilea Război Mondial, care fuge dintr-un azil pentru a participa la festivităţile dedicate Zilei "Z" în Franţa.

''Singurele roluri pentru care mai sunt eligibil acum sunt bărbaţi de 90 de ani. Sau poate 85'', a declarat Caine, pentru BBC. ''Aşa că m-am gândit că m-aş putea opri aici''.

Michael Caine a fost recompensat cu două premii Oscar, pentru ''Hannah and Her Sisters'' (1986) şi ''The Cider House Rules'' (1999), ambele pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Biografie de vedetă

Michael Caine s-a născut pe 14 martie 1933, la Londra, ca Maurice Joseph Micklewhite Jr.. Actor, producător și scriitor, Caine a apărut în peste 115 filme și este considerat un simbol al filmului englez. Şi-a luat numele de scenă din filmul "Revolta de pe Caine", din 1954. Actorul a devenit faimos în anii 1960, cu roluri principale în filme precum "Zulu" (1964), "The Ipcress File" (1965), "Alfie" (1966), "The Italian Job" (1969) sau "Bătălia pentru Anglia" (1969).

În 1993, Caine a fost numit Comandor al Ordinului Imperiului Britanic (CBE), iar în 2000 a fost numit cavaler. În 2011 a devenit Comandant al Ordinului Artelor și Literelor, cea mai înaltă onoare culturală din Franța.

Alături de Laurence Olivier, Paul Newman și Jack Nicholson, Michael Caine este unul dintre cei patru actori bărbați care au fost nominalizați la un premiu Oscar în cinci decenii diferite.

Caine este şi autor al mai multor cărți ajunse best-seller: "Acting in Film" (1987), "What’s It All About?" (1993) şi "The Elephant to Hollywood" (2010).

Citit 466 ori Ultima modificare Duminică, 22 Octombrie 2023 10:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.