Tom Cruise și Oscarurile, o poveste fără „happy end”

Tom Cruise și Oscarurile, o poveste fără „happy end”
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

A fost nevoie de șapte capitole și aproape 30 de ani, din 1996 încoace, pentru ca un film din seria "Misiune: Imposibilă" să primească o nominalizare la Oscar. Este vorba despre cel de-al șaptelea film al francizei care îl are ca protagonist pe Tom Cruise, "Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One", care a fost nominalizat pentru cele mai bune efecte vizuale și cel mai bun sunet.

Neil Corbould, responsabilul de efectele speciale, a povestit cum a fost să lucreze cu Tom Cruise și să-l vadă în acțiune realizând cele mai periculoase cascadorii. "Tom e foarte implicat, știe joburile tuturor. Nu-l poți păcăli, trebuie să fii în cea mai bună formă cu el. Chiar și în pandemie, Tom ne-a dat de lucru. Ne întâlneam la el acasă și făceam planuri în continuate. E un perfecționist și totul trebuie să fie bine", a povestit Neil, pentru Daily Mail, potrivit filmnow.ro.

Pentru cascadoriile din "Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One", echipa a trebuit să construiască un tren în mărime naturală, de 80 de tone, pentru a-l arunca de pe stânci. De asemenea, și mașina galbenă în care Cruise și Hayley Atwell au făcut curse a fost îmbunătățită cu un motor puternic.

În cariera lui, Tom Cruise a fost nominalizat de trei ori la Premiile Oscar: pentru rolurile principale din "Născut pe 4 iulie" și "Jerry Maguire" (la acest al doilea film, Oscarul i-a revenit partenerului său de platou, Cuba Gooding Jr., pentru rol secundar) și o dată pentru un rol secundar în "Magnolia". Nu a câștigat niciodată Oscarul, în schimb a primit câte un Glob de Aur pentru fiecare dintre aceste roluri. Însă actorul a returnat cele trei Globuri în 2021, în semn de protest față de "lipsa de diversitate" din cadrul organizației care patronează show-ul, Asociația Presei Străine de la Hollywood.

Citit 680 ori Ultima modificare Duminică, 04 Februarie 2024 12:03

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.