„Oppenheimer”, marele câștigător la Premiile BAFTA

„Oppenheimer”, marele câștigător la Premiile BAFTA
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Premiile BAFTA au fost decernate, duminică, la Royal Festival Hall din Londra, unde au fost anunţate cele mai bune filme şi cele mai bune interpretări ale anului, potrivit Academiei Britanice, informează News.ro.

La cea de-a 77-a ediţie, "Oppenheimer" a câştigat marele premiu, în total obţinând şapte trofee. Jonathan Glazer, James Wilson, Ewa Puszczyńska au primit trofeul pentru cel mai bun film britanic - “The Zone of Interest”. Christopher Nolan a fost ales cel mai bun regizor, iar la categoriile de interpretare au strălucit Cillian Murphy şi Emma Stone (roluri principale), respectiv Robert Downey Jr. şi Da’Vine Joy Randolph (roluri secundare). Filmul "Barbie" nu a câştigat niciun trofeu.

Invitat de onoare la gală a fost Prinţul William, în calitate de preşedinte al Academiei Britanice de Film şi Artă. El a sosit fără soţia sa, Kate, care se recuperează după o operaţie abdominală suferită luna trecută.

Potrivit sursei citate, ceremonia a inclus prestaţii muzicale susținute de vedeta din "Ted Lasso", Hannah Waddingham, şi Sophie Ellis-Bextor. Aceasta din urmă a cântat hitul ei din 2001, "Murder on the Dancefloor", care a revenit în topuri după ce a apărut în "Saltburn".

În discursul ei, Emma Thomas, producătoarea "Oppenheimer", i-a mulţumit lui Christopher Nolan - soţul ei, care a regizat filmul. Ea a spus că acesta a fost "exasperant", dar "întotdeauna avea dreptate". Nolan şi-a început discursul afirmând că s-a întors în sala unde părinţii săi îl târau "pentru ceva cultură". El a adăugat: "Vă mulţumesc că aţi acceptat ceva destul de întunecat şi aţi văzut potenţialul pe care îl are. Este o onoare incredibilă şi sunt foarte recunoscător pentru asta". Hugh Grant a fost cel care i-a înmânat premiul.

Da'Vine Joy Randolph a fost desemnată cea mai bună actriţă în rol secundar, după ce a interpretat rolul unei bucătărese dintr-un internat în "The Holdovers".

Premiul pentru scenariu original a fost acordat dramei judiciare franceze "Anatomia unei căderi". Filmul, care a avut şapte nominalizări, este despre o femeie judecată pentru moartea soţului ei şi a fost scris de regizoarea Justine Triet şi de partenerul ei, Arthur Harari. "Este o ficţiune, iar noi ne descurcăm rezonabil", a glumit Triet.

"The Zone of Interest", a cărei poveste se petrece într-o casă vecină cu Auschwitz-ul, a fost desemnat cel mai bun film care nu este în limba engleză.

Documentarul despre războiul din Ucraina, "20 Days in Mariupol", produs de The Associated Press şi PBS "Frontline", a câştigat premiul la categoria sa.

Ceremonia de duminică a fost găzduită de David Tennant, starul din "Doctor Who".

Citit 487 ori Ultima modificare Marți, 20 Februarie 2024 12:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.