Superproducția „3 Body Problem” stârnește controverse în China

Superproducția „3 Body Problem” stârnește controverse în China
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

O adaptare Netflix a romanului SF chinezesc „Problema celor trei corpuri” a divizat opiniile în China și a stârnit furia naționalistă online din cauza unor scene care descriu o perioadă violentă și tumultuoasă din istoria modernă a țării, conform CNN, citată de Aleph News.

„Problema celor trei corpuri” se bazează pe romanul lui Liu Cixin, laureat al premiului Hugo, cel mai celebru autor de science-fiction din țară. Romanul lui Liu, care face parte dintr-o trilogie, este unul dintre cele mai de succes exporturi culturale ale Chinei din ultimii ani, având fani în întreaga lume, inclusiv fostul președinte american Barack Obama.

Serialul se deschide cu o scenă sfâșietoare care descrie Revoluția culturală a lui Mao Zedong, care a mistuit China în vărsare de sânge și haos timp de un deceniu, începând cu 1966. În campusul prestigioasei Universități Tsinghua din Beijing, un profesor de fizică este bătut cu brutalitate până la moarte pe scenă de către propriii săi studenți și denunțat de colegul și soția sa, în timp ce fiica sa privește îngrozită.

Unii comentatori online i-au acuzat pe producătorii emisiunii că au realizat un întreg serial TV doar pentru a pune China într-o lumină proastă. Alții au venit în apărarea serialului, spunând că scena urmează îndeaproape reprezentările din carte – și este o reconstituire veridică a istoriei.

Mulți au comparat-o cu o adaptare pentru televiziunea chineză lansată anul trecut – o repovestire mult mai lungă și mai apropiată de carte, care a avut 30 de episoade și a fost foarte bine cotată pe platformele de recenzii chinezești.

Adaptarea Netflix are o distribuție internațională și a plasat o mare parte din acțiune în Londra zilelor noastre.

Citit 1621 ori Ultima modificare Duminică, 31 Martie 2024 11:07

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro