Remember. Paulette Goddard (1910-1990)

Remember. Paulette Goddard (1910-1990)
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Actrița americană Paulette Goddard s-a născut pe 3 iunie 1910, la Whitestone Landing, New York. A făcut studii de artă dramatică la Academia "St. Dominic" din New Jersey, a făcut parte din trupa de balet a lui Florenz Ziegfeld și a debutat în cinema la începuturile filmului sonor, în 1929. Un episod important din cariera și viața actriței este legat de inegalabilul Charlie Chaplin, cu care s-a căsătorit, după ce au fost parteneri în filmul "Timpuri noi", stârnind senzație în lumea filmului.

Într-un interviu pe care l-a acordat unui reporter, Paulette Goddard a afirmat: "Influența lui Chaplin asupra mea a fost capitală, esențială. Lui îi datorez totul. El m-a format. A fost adevăratul meu maestru, chiar în timpul când era soțul meu. După ce ne-am despărțit, n-am mai învățat nimic. Și tot lui îi datorez acest amor tenace pe care îl am pentru arta interpretativă, film sau teatru". Actrița a fost recompensată pentru rolurile sale din filme cu o stea la Hollywood. A încetat din viață pe 23 aprilie 1990, în Elveția.

Remember, Oameni de seamă, colecție de articole

Citit 448 ori Ultima modificare Marți, 23 Aprilie 2024 12:34

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro