Chipsuri de casă la cuptor

Chipsuri de casă la cuptor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ingrediente:

4-5 cartofi, 2-3 linguri ulei de măsline, sare, condimente după gust. Chipsurile pot fi aromatizate cu: boia dulce/ iute, piper, turmeric, rozmarin, chimen sau doar cu sare grunjoasă.

Preparare:

După ce se curăță și se spală, cartofii se taie felii foarte subțiri, de 2-3 mm, pentru a fi mai crocanți, apoi se pun într-un bol cu apă pentru 15 minute. Ulterior, se șterg bine de surplusul de apă și se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și stropită cu ulei. Cartofii se pulverizează din nou cu ulei, după ce sunt așezați în tavă. Chipsurile se lasă la cuptor până când se rumenesc frumos. La final pot fi adăugate condimentele: boia dulce sau iute, piper, sare grunjoasă, chimen etc.

Citit 775 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iunie 2024 23:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.