Pepenele galben din care facem înghețata trebuie să fie copt, dulce și parfumat. Sunt pepeni galbeni cu miez portocaliu sau cu miez galben-verzui. Pentru un gust mai plăcut se recomandă un pic de zeamă de lămâie în această înghețată de pepene galben.
Ingrediente: 700 g pepene galben, 200 g banane, 100 g iaurt grecesc, 2-3 linguri miere albine.
Preparare: Vom alege un pepene galben cât mai aromat, cu miez portocaliu. Îl tăiem în două și cu ajutorul unei linguri îndepărtăm semințele, apoi îl tăiem felii. De pe fiecare felie vom îndepărta coaja și tăiem miezul cuburi. Se ține pepenele la frigider in prealabil. Vom alege și bananele foarte bine coapte, de preferat din cele cu puncte negre pe coajă, pentru că sunt foarte coapte și aromate. Tăiem bananele felii. Atât pepenele, cât și bananele se cântăresc fără coajă. Punem pepenele și bananele în vasul unui blender vertical. Adăugăm iaurtul și mierea de albine. Se folosește miere de albine polifloră cu gust, culoare și arome deosebite. Cantitatea de miere e variabilă, puteți adăuga mai multă sau mai puțină, depinde foarte mult de cât de dulci sunt pepenele și bananele, dar și de gustul fiecăruia. Folosiți iaurt grecesc cu 10% grăsime. Mixăm compoziția cu blenderul vertical astfel încât să obținem o cremă fină. Se pune crema de înghețată în boluri speciale sau în cutii de plastic și se introduce la congelator unde se lasă câteva ore, până îngheață. Se decorează cu frunze de mentă și se servește cu drag alături de întreaga familie.
Recomandat este ca crema obținută prin blenduire să fie pusă în recipiente speciale doar cât se consumă la o porție, evitându-se topirea ulterioară a întregii cantități atunci când este scoasă de la rece.