Detoxifierea de toamnă are o importanță deosebită pentru sănătatea organismului. În primul rând, crește imunitatea nespecifică, adică capacitatea organismului de a lupta cu virusurile și bacteriile, pregătindu-ne pentru sezonul virozelor anotimpului rece, a explicat medicul dr. Ruxandra Constantina la Antena 3 CNN. De asemenea, ne îmbunătățește metabolismul, ajutându-ne să scăpăm de kilogramele în plus acumulate în timpul verii. Mai mult, detoxifierea îmbunătățește digestia, combate constipația, crește tonusul fizic și psihic, și contribuie la un aspect al tenului mai hidratat și mai luminos, precum și la o dispoziție mai bună.
„Detoxifierea nu înseamnă nici post, nici utilizarea purgativelor, laxativelor sau efectuarea clismelor. Aceasta este mai degrabă un restart pentru organism, eliminând temporar alimentele fast food, prăjelile, mezelurile, alimentele afumate și sărate, precum și produsele procesate și aditivate. Ne orientăm spre o alimentație naturală, profitând de abundența de legume, fructe și verdețuri specifice toamnei. Cel puțin două zile pe săptămână ar fi bine să consumăm doar hrană vie, neprelucrată termic”, a explicat medicul.
Dacă te hotărăști să începi detoxifierea de toamnă, consumă alimente de sezon, precum dovleacul, merele, perele și sfecla. Acesta sunt bogate în vitamine și minerale esențiale.
În plus, ține cont de faptul că legumele rădăcinoase, cum ar fi morcovii și cartofii, sunt foarte bune pentru întărirea sistemului imunitar și îmbunătățirea digestiei. Dr. Ruxandra Constantina recomandă, de asemenea, consumul de suc de struguri sau o cură de struguri, datorită conținutului lor bogat în antioxidanți, vitamine și minerale, care ajută la curățarea organismului și la susținerea sănătății ficatului.
Printr-o detoxifiere atent planificată, bazată pe produse naturale, hidratare corectă și mișcare regulată, îți poți spori imunitatea, devenind mult mai rezistent în fața răcelilor, și îți poți îmbunătăți metabolismul, bucurându-te de mai multe energie și chef de viață.