Pizza cu blat de mămăligă și ouă de prepeliță

Pizza cu blat de mămăligă și ouă de prepeliță
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pizza cu blat de mămăligă nu va avea nicidecum gustul pizzei obișnuite. Dar dacă nu seamănă cu pizza clasică, atunci ce gust are?

Această pizza seamănă cu tot ce are mai bun ca gust, dar cel mai important ne aduce aminte de copilărie, rememorând gustul de mămăligă cu brânză, pomana porcului, bulz și alte asemenea minunății. Se obține un gust deosebit prin combinarea mămăliguței cu ouă, ceea ce-i oferă o savoare aparte.

Ingrediente: pentru blatmălai grișat, 1/2 de cutie de cremă de brânză de orice fel, 1 cub de unt, sare: pentru sosul de bază: 1/2 de conservă de roșii, 2 căței de usturoi, 1 lingură ulei de măsline, oregano, busuioc sau după gust (se pot folosi și ierburi de Provence); pentru toppingouă de prepeliță (pot fi şi ouă de găină), câteva felii de salam de Sibiu, 3 ciuperci tăiate felii, câteva felii de brânză Brie, brânză Cheddar rasă pe răzătoarea mică (sau cașcaval, Gouda, Emmentaler, orice brânză veche ce se poate rade și se topește, dar nu brânză afumată, pentru că schimbă gustul preparatului).

Preparare: Se pune apă călduță într-o oală, la foc mediu și se adaugă sare. Gustă apa, pentru că mămăliga va fi la fel de sărată ca apa. Când apa începe să fiarbă, adaugă un cubuleț de unt și mălaiul grișat. Nu pune foarte mult, pentru ca mămăliga să fie moale.  Amestecă mălaiul bine, dă focul mic, pune un capac oalei și lasă să fiarbă, amestecând din când în când, cu un tel. După ce mămăliga a fiert, adaugă crema de brânză și amestecă bine, până se încorporează complet. Pune o hârtie de copt într-o tavă largă de cuptor și toarnă mămăliga pe hârtie. Cu ajutorul unei linguri întinde-o până ce are o grosime de aproximativ 2 centimetri și dă-i o formă rotundă. Las-o 5-10 minute, să se întărească.

Pornește cuptorul la 200 de grade și apoi ocupă-te de sosul pentru bază. Pune într-un blender cățeii de usturoi, roșiile din conservă, uleiul și ierburile și amestecă bine, după care potrivește de sare și piper.

După ce mămăliga s-a întărit, întinde sosul pe toată suprafața ei și apoi așează celelalte îngrediente cât mai disparate și în așa fel încât să arate cât mai bine. Sparge ouăle de prepeliță din loc în loc, sărează și piperează pizza, apoi dă-o la cuptor pentru aproximativ 15 minute sau până se încheagă ouăle.

Citit 243 ori Ultima modificare Joi, 12 Iunie 2025 11:12

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.