Turte moldovenești sunt turte care pot înlocui pâinea. Sunt moi, aerate și pur și simplu delicioase.
Multora nu le plac turtele coapte în tigaie cu mult ulei, de aceea vă prezentăm o rețetă deosebită de turte coapte fără pic de ulei.
Trebuie doar să respectăm pașii de preparare. Putem face aluatul turtelor de cu seară. Avantajul acestui aluat este că îl putem pune în frigider să dospească, iar dimineața îl scoatem, îl lăsăm puțin să se încălzească și modelăm turtele.
Ingrediente: 1 kg făină, 1 cub drojdie, apă călduță, sare, 2 linguri zahăr.
Preparare: Amestecăm într-un bol făina, cubul de drojdie dizolvat cu puțină apă călduță și puțină sare. Frământăm bine, adăugând și lingurile de zahăr dizolvate cu apă călduță, cât să iasă un aluat de pâine. Lăsăm la dospit 30 de minute și îl învelim cu un prosop.
Pregătim o tigaie și avem grijă să fie uscată și o punem la foc. Luăm o bucățică de aluat, o punem pe masa de lucru tapetată cu făină, îi dăm o formă rotundă și o punem în tigaie la foc mic. După ce o coacem pe ambele părți, o punem într-un șervet uscat și o învelim. Repetăm procedura și cu restul de aluat.