Acasă, în Ţinutul lui Moş Crăciun

Acasă, în Ţinutul lui Moş Crăciun
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* De ce să-l aşteptaţi pe Moşul cel Bun acasă, lângă brad, când puteţi merge să-l vizitaţi direct la domiciliul lui din Laponia?

Căsuţe făcute parcă din turtă dulce, luminate magic de stele, o plimbare cu sania trasă de fraţii lui Rudof, o bulgăreală cu spiriduşii în paradisul iernii, incursiune în peştera secretă şi o audienţă prietenoasă în birou la adevăratul şi unicul Moş Crăciun… Da, este posibil, dacă petreceţi Sărbătorile în “Ţara lui Moş Crăciun”. Nici nu mai contează dacă sunteţi copil sau adult, veţi fi cu siguranţă vrăjit de atmosfera de poveste! Special de Crăciun vă oferim o incursiune în Laponia, la Joulupukki (Rovaniemi) - avându-l ca ghid pe dl Florin Constantinide, directorul Agenţiei de Turism „Hobby Tour”, care a avut ocazia să-l viziteze şi vara pe Moş Crăciun, acasă.

Minioraşul din peşteră

„Programul pe care îl organizăm noi de ani de zile e nemaipomenit pentru copii şi pentru oameni mari, în egală măsură. Incursiunea în ţinutul lui Moş Crăciun este o poveste frumoasă pe care vrei să o crezi şi totul în jur te îndeamnă să crezi!”, spune Florin Constantinide. Avionul aterizează exact la Rovaniemi, unde eşti întâmpinat de crăciuniţe cu ceai cald, prăjiturele şi cozonăcelul special al Doamnei Crăciun.

Odată echipat în simpaticele şi coloratele haine termoizolante, eşti gata să urci în sania uriaşă trasă de câini husky pentru a porni spre satul lui Moş Crăciun. „Copiii primesc paşapoarte speciale pe care trebuie să le vizeze peste tot în Ţara Moşului. Veţi avea parte de un impresionant ceremonial de traversare a Cercului Polar cu sania imensă trasă de… reni! Moşi şi crăciuniţe îţi oferă o diplomă pentru că ai trecut cercul polar. Nu lipsesc fotografiile, turta dulce, bomboanele, ceaiul cald, totul în ideea ca să îţi amprentezi sufleteşte faptul că ai depăşit linia ipotetică. Acasă la moşul e o adevărată feerie.

Aşa numitul loc al moşului este într-o peşteră imensă, săpată în piatră. Nici nu bănuieşti că unde se termină liziera începe această peşteră. Sunt 132 de metri până ajungi în sala boltită unde fiecare copil primeşte cadouri”, ne-a povestit Florin Constantinide. În fiecare clipă din cele petrecute în peşteră se întâmplă ceva: un spectacol extraordinar al elfilor, vizită în galeria de gheaţă, un concurs de bulgărire cu elfii şi cu spiriduşii, unde copiii sunt premianţi întotdeauna. Iar în vreme ce copiii explorează secretele peşterii, adulţii au parte de un spectacol cu crăciuniţe în snack-bar. Cel mai emoţionant moment este audienţa în biroul adevăratului Moş Crăciun!

„Peştera este o imensitate, un minioraş. Totul e pus la punct în cele mai mici detalii - apare câte un elf de unde nu te aştepţi, spiriduşi răsar din toate colţurile sau dai nas în nas cu zâne bune. Agitaţia este maximă, iar cumulul de culoare extraordinar. Mese de Crăciun, vizita într-o colibă laponă, serbări, barul de gheaţă pentru copii, brutăria Doamnei Crăciun, magazinele speciale ale moşului, o vizită la grădina zoologică polară, safari la lumina lunii pe snowmobile şi trei petreceri cu cine festive în jurul unui foc uriaş completează atmosfera”, spune Florin Constantinide.

Cât costă totul? Potrivit directorului Hobby Tour, adultul plăteşte 1.800 de euro, copiii între 4 şi 14 ani  - 1.259 de euro, cei între 2-4 ani - 659 de euro, iar pentru 0-2 ani totul este gratuit. Cu siguranţă, măcar o dată în viaţă merită să faci o asemenea incursiune de poveste!

 

Citit 1623 ori Ultima modificare Vineri, 23 Decembrie 2011 23:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.