Nero, un mare fotbalist!

Nero, un mare fotbalist!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ce Briliant? Care Adi Mutu? Niciun Chivu! Nero este cea mai mare speranţă a fotbalului… pe patru picioruşe.

Deşi poartă numele fiorosului împărat roman, Nero e un neamţ cumsecade şi cu foarte mult bun-simţ. Ciobănescul german împlineşte trei ani la toamnă. Stăpâna lui, dna Lina Cârligeanu, l-a cumpărat de la un băiat din Vânători, când căţelul avea doar patru luni. Era cât pe-aci să-l cheme Aki, „toamnă” în limba japoneză, dar ştia deja de Nero.

E un căţel foarte inteligent, foarte bun şi mai ales fotbalist. Stăpâna lui ne-a povestit că e înnebunit după minge. Misiunea lui era paza, dar cum apare cineva în vizită, se duce să aducă mingea. Aproape tot timpul e cu mingea în bot.

Vorba stăpânei, s-ar juca şi cu hoţul! Iar când nu are partener de antrenament, se joacă singur, iar „fata de mingi” e iubita lui, Momo. Terenul de joc al lui Nero este o imensă grădină cu flori, brăduţi, căpşuni, zmeură, coacăze, livadă şi vie nobilă, plus un iaz. La început, a fost puţin timid şi se temea de apă. Nero s-a încumetat să intre în lac pe când acesta era îngheţat şi tare s-a mai minunat. Acum are curajul să intre doar până la burtică, pentru a se răcori după o partidă de fotbal.

Ah, da, urăşte pisicile şi le-a făcut câtorva de petrecanie. A scăpat doar mâţa casei, Felice. Logodnica lui Nero este Momo („piersică” în limba japoneză), o căţeluşă mioritică pe care o duce capul numai la năzdrăvănii.

Fostul său stăpân nu l-a uitat pe Nero. Într-o zi, băiatul a primit o fotografie cu Nero pe care scria: “Vă mulţumesc că m-aţi încredinţat unei familii iubitoare. Sunt foarte fericit. Nero”.

Iată şi o poezioară compusă de stăpâna sa special pentru Nero: „Părinţii m-au cumpărat/ Într-o zi de primăvară/ De la un băiat din sat/ Şi-am ajuns acas’ pe seară/ Multe s-au mai întâmplat/ Au fost ploi, a bătut vântul/ Simt că m-am maturizat/ Şi-napoi mă duc cu gândul/ Mama i-a trimis o poză/ Şi i-a zis că-s fericit/ A uitat mama să-i spună/ Că acum sunt logodit/ Momo este mioritic/ Se spune tot ciobănesc/ Este albă şi pufoasă/ Şi de aceea o iubesc”.

Despre Momo şi isprăvile ei, aflaţi data viitoare!

„Şi eu vreau să fiu vedetă!”

Stimaţi căţei, pisoi, hamsteri, papagali, cobai, canari! Pregătiţi-vă de concurs! Dragi stăpâni, pregătiţi aparatele de fotografiat! În curând va debuta marea competiţie: „Şi eu vreau să fiu vedetă!”

Amănunte, în „Viaţa liberă” de luni, 23 martie!

Citit 1355 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.