EXCLUSIV VL/ Florin Ristei, marele câştigător al X Factor: "Cel mai frumos cadou pe care aş fi putut vreodată să-l primesc"

EXCLUSIV VL/ Florin Ristei, marele câştigător al X Factor: "Cel mai frumos cadou pe care aş fi putut vreodată să-l primesc"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

*  „Cred că e cel mai frumos cadou pe care aş fi putut vreodată să-l primesc”, a mărturisit artistul


Exuberant, carismatic, mereu cu zâmbetul pe buze şi extrem de talentat, gălăţeanul Florin Ristei a câştigat duminică noaptea marele trofeu al concursului X Factor de la Antena 1 şi cecul în valoare de 120.000 de euro. Trebuie spus că artistul a trecut de două ori prin furcile caudine ale votului telespectatorilor şi a ieşit învingător. Şi culmea, aflaţi că Florin nu voia deloc să participe la concurs, dar colegii din trupa lui, FreeStay, au tras de el, l-au motivat şi l-au adus de mânuţă la X Factor!

Numai Cerul a fost deasupra lui

Finala X Factor i-a adus faţă în faţă pe cei mai buni şi mai votaţi patru concurenţi: Florin Ristei şi Alex Maţaev – elevii Deliei şi pe Mădălina Lefter şi Bogdan Bratiş, elevii lui Dan Bittman, Cheloo, cel de-al treilea membru al juriului neavând nici un competitor pe scenă. Seara de concurs a început pentru Florin Ristei cu piesa Rihannei, „Stay”, interpretată excepţional în duet cu Delia. Florin a primit încurajările calde ale colegilor săi de breaslă printre care Andreea Bălan, Xonia, Jean de la Craiova şi Bodo, toţi ferm convinşi că artistul gălăţean e cel mai bun şi trebuie să câştige.

A urmat un alt moment extraordinar: Florin a cântat melodia trupei Proconsul - „Cerul”, apoi s-a dat start vot, în competiţie urmând să rămână doar doi dintre cei patru finalişti. Când emoţiile dădeau în clocot, s-a anunţat rezultatul: Florin Ristei a fost preferatul publicului, fiind primul salvat şi intrat în marea finală. S-a adeverit astfel ceea ce spusese Bodo, solistul trupei Proconsul: „Dragă Florine, nu-ţi face nici un fel de grijă, de câte ori a intrat cântecul Cerul în concurs, în orice concurs din România sau de peste hotare, cel care l-a cântat a ieşit pe locul întâi”.

Luptă foarte strânsă

Pentru marele trofeu, Florin s-a duelat muzical cu Alex Maţaev, rockerul în vârstă de 22 de ani, născut în oraşul Bălţi, dar care locuieşte în Kiev. Este remarcabil faptul că un artist de peste Prut, valoros, a fost atât de bine primit de publicul românesc şi susţinut pas cu pas până în marea finală. Bătălia între cei doi a fost extrem de strânsă, mai ales că Alex a câştigat anul trecut 50.000 de euro şi un contract cu o casă de discuri din Bucureşti, în urma altei emisiuni-concurs „Fabrica de staruri“!

Ristei a oferit un nou moment de excepţie interpretând cântecul „Bed of Roses”, iar Maţaev a contraatacat cu “I don't wanna miss a thing”. „E o finală excepţională între doi artişti compleţi deja. Pot să plece de mâine să cânte unde vor ei în lumea asta. Vă felicit pe amândoi”, a spus Dan Bittman. Dacă ar fi fost după Delia, ar fi împărţit premiul în două, dar, cum nu se putea, a cerut publicului să voteze cu sufletul. Şi asta s-a întâmplat!

În clipa în care Răzvan şi Dani, prezentatorii show-ului, au anunţat numele marelui câştigător al X Factor 2013, Florin Ristei, gălăţeanul a explodat de fericire! Alex şi-a primit cu zâmbetul pe buze şi cu demnitate înfrângerea. Euforic, Florin a mărturisit: „Cu siguranţă au fost şi momente în care am simţit că nu mai pot, că nu mai vreau, dar m-am îmbărbătat. În afară de a le mulţumi lui Dan Bittman, Deliei şi lui Cheloo, trebuie să-i mulţumesc şi lui Alex Maţaev, care a ridicat ştacheta! Le mulţumesc românilor care au votat. E şi perioada sărbătorilor, cred că e cel mai frumos cadou pe care aş fi putut să-l primesc vreodată”, a mărturisit extaziat, Florin Ristei. Gălăţeanul a ţinut să încheie ultima noapte de X Factor cântând la voce şi vioară, şi dansând piesa „Fairytale”, a lui Norway Alexander Rybak, marele câştigător al concursului Eurovision 2009. Felicitări, Florin Ristei!

Cine este Florin Ristei

N-a câştigat Eurovision, dar a devenit X Factor! Florin Ristei s-a născut pe 29 august 1987, în Galaţi, a absolvit Universitatea Politehnică din Bucureşti - Informatică aplicată în energetică, apoi Informatică managerială la Universitatea Româno-Americană, iar în prezent urmează un master în producţie multimedia şi audio-video, la Universitatea din Bucureşti. S-a lansat în lumea muzicală încă din anul 2000, cu formaţia Amici şi melodia „Dana”. Din 2004 până în 2012 a fost solist al trupei Marfar, iar în toamna lui 2012, Florin a decis să pună capăt „relaţiei” cu Dana şi să revină pe piaţa muzicală cu proiectul FreeStay, propria sa trupă. În primăvară, FreeStay a reuşit să ajungă până în finala Eurovision România cu piesa „Criminal Mind”.

Fericit, dar şi foarte obosit, Florin Ristei, a acceptat să ne răspundă cum e să fii X Factor 2013. „Aşa cum am spus şi pe scenă, când mi-au cerut să caracterizez într-un singur cuvânt X Factor, nu pot decât să tac şi să mă înclin! Este ceva unic! N-am mai simţit aşa ceva niciodată şi nu se compară cu nimic! Am mai cântat în concursuri, în festivaluri, în spectacole, dar niciodată n-am avut asemenea emoţii! Este incredibil să ştii că oamenii dau SMS-uri pentru tine, că te votează. Am fost nebun de emoţii! Mă bucur că oamenii au votat şi cu inima, dar şi cu urechea şi le mulţumesc”, ne-a declarat Florin Ristei. Când îl auzim în concert în Galaţi? Cel mai probabil în luna februarie, pentru că Florin abia aşteaptă să cânte pentru gălăţenii lui. Cert este că mâine seară va ajunge şi el acasă, la Galaţi, pentru a petrece Crăciunul alături de familia care l-a susţinut şi l-a încurajat clipă de clipă.

 

Citit 2791 ori Ultima modificare Luni, 23 Decembrie 2013 18:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.