Inovaţie japoneză: Primul ROBOT capabil să GLUMEASCĂ şi să ÎNŢELEAGĂ reacţiile umane

Inovaţie japoneză: Primul ROBOT capabil să GLUMEASCĂ şi să ÎNŢELEAGĂ reacţiile umane
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un robot care este capabil să dialogheze, să facă glume şi să-şi dea seama dacă acestea nu sunt reuşite, prin analizarea reacţiei interlocutorului, a fost prezentat, marţi, de inginerii care lucrează pentru compania japoneză Hitachi.

Emiew este un mic robot vopsit în alb şi roşu, înalt de 80 de centimetri, care se deplasează pe şenile şi are o faţă albă, cu două puncte negre în locul ochilor.

Creatorii lui, inginerii de la Hitachi, l-au făcut să înveţe o serie de cuvinte care îi permit să analizeze întrebarea care i-a fost pusă şi apoi să răspundă.

Demonstraţia făcută, marţi, la Tokyo a decurs astfel: un inginer îi pune o întrebare despre numărul de persoane care lucrează în acel centru de cercetare. Micuţul "glumeţ" îi răspunde: "Avem două lebede".

Interlocutorul lui rămâne în mod evident perplex, ca şi publicul prezent la demonstraţie. Atunci, Emiew îi spune că a glumit: "Ai înţeles? Am glumit. Aici lucrează aproximativ 800 de persoane". Inginerul este de părere că cel mai important aspect este capacitatea de înţelegere a robotului.

Citit 852 ori Ultima modificare Marți, 20 Mai 2014 16:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.