Un gălăţean, la Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară de la Brăila

Un gălăţean, la Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară de la Brăila
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În perioada 6 - 8 iunie, la Brăila se desfăşoară cea de-a X-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară „George Grigoriu”.

Telespectatorii pot urmări, în direct, etapele concursului de muzică, Gala Laureaţilor, dar şi recitalurile unor artişti de excepţie, susţinute în cadrul acestui festival, evenimentul fiind difuzat de TVR 2 şi TVR+.

Festivalul este prezentat de Octavian Ursulescu, iar juriul este compus din Marius Ţeicu - preşedinte, Titus Andrei, Andreea Andrei, Horia Moculescu, Cristian Faur, Eliane Dambre - Elveţia, Oleg Volontir - Moldova, Martin Karlonski - Bulgaria, Franco Iannizi - Italia.

Astăzi, 6 iunie, de la ora 20.00, TVR 2 transmite în direct momentele muzicale susţinute de concurenţii înscrişi la ediţia din acest an a festivalului. În partea a II-a, care începe de la ora 23.10, vom avea parte de un concert susţinut de Ian Raiburg din Republica Moldova.

Sâmbătă va fi susţinut un recital de către gălăţeanul Adrian Enache, iar în ultima zi a festivalului vor cânta Grupul Aliose (Elveţia) şi Ştefan Bănică Jr.

La ediţia din acest an sunt prezenţi în competiţie 24 de tineri din: România, Marea Britanie, Rusia, Canada, Italia, Ucraina, Belarus, Croaţia, Bulgaria şi Moldova.

Compozitorul George Grigoriu s-a născut la Brăila, în 1927. După ce a cântat, alături de fraţii săi, în formaţia Trio Grigoriu, George s-a concentrat pe compoziţia de muzică uşoară, el fiind cunoscut pentru primele piese pe care le-a creat cântăreţei Margareta Pâslaru. În continuare, el a colaborat cu artişti ca Angela Similea, Stela Enache, Mihaela Runceanu sau Marina Florea.

Citit 1228 ori Ultima modificare Vineri, 06 Iunie 2014 17:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.