Cora – vedeta noastră

Cora – vedeta noastră
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prin votul susţinut al cititorilor noştri, căţeluşa Cora a fost proclamată învingătoarea concursului on-line „Şi eu vreau să fiu vedetă” – ediţia a II-a, competiţie organizată de cotidianul „Viaţa liberă” şi Fundaţia „ROLDA”.

Cora a intrat de la finele săptămânii trecute în show-bizul canin. Chiar dacă nu e rasă pună, ci metisă, o drăgălaşă combinaţie de bishon maltez cu pechinez, domnişoara Cora este un ghem pufos de energie.

Vineri, ea a devenit eroina unui minipictorial şi şi-a primit diploma de vedetă veritabilă. În plus, Cora a mai avut parte şi un dar din partea Fundaţiei Rolda, în valoare de 100 de lei. Ea a avut dreptul să aleagă ce-şi doreşte – în limita sumei de 100 de lei – din cabinetul veterinar al dr. Cornel Gingăraşu. La marele eveniment al premierii, a participat întreaga familie Ungureanu, a cărei membră de seamă este vedeta noastră.

Război cu pene

Mihaela, stăpâna ei, ne-a povestit că o are pe Cora de la doamna dirigintă. Alexandru, fratele Mihaelei, ne-a dat asigurări că, deşi nu este dresată, Cora este foarte ascultătoare şi bine-crescută.

Desigur, toate manierele şi bunele intenţii sunt făcute KO când în scenă apar duşmanii declaraţi ai Corei: pernele şi pilotele, cu care căţeluşa poartă războaie de lungă durată. Din fiecare confruntare pe viaţă şi pe moarte, Cora iese învingătoare, dar şi plină de pene.

„Când m-am întors de la şcoală, tot dormitorul meu era plin de pene. Nu mai vedeai nimic de pene. Şi Cora era toată numai puf şi-a rămas încremenită când m-a văzut. Parcă-şi spunea: «Ups, m-ai prins!» Ce să-i mai faci? E zăpăcită”, a spus stăpâna îngăduitoare.

Energică şi buclucaşă, Cora trebuie ţinută în lesă, altfel e pericol public. Are o pasiune pentru şosete, şerveţele, hârtie igienică, dar papuci încă n-a distrus. Foarte ataşată de cei dragi, nu-i chip s-o ţii calmă când sună la interfon sau la telefon unul dintre membrii casei. Ea e prima care trebuie să răspundă. Într-o clipită coboară patru etaje ca să-şi întâmpine cum se cade stăpânii. Numai să îndrăznească vreunul să-i stea în cale! Latră de răsună blocul!

Pet-show on line

Ba al meu e mai frumos!

După două ediţii ale concursului „Şi eu vreau să fiu vedetă!”, câştigate de căţeluşele Pufi şi Cora, ne-am gândit că nu putem trânti pur şi simplu uşa în nas prietenilor noştri cu blană sau pene.

De aceea inaugurăm pe site-ul „Vieţii libere” secţiunea „Ba al meu e mai frumos!”. Ea se adresează stăpânilor care vor să arate celorlalţi cât de frumos, haios, simpatic ori ciudăţel este animalul lor de companie. Nu e un concurs, nu se dau premii. Este doar un loc în care cei care iubesc animalele pot admira fiinţele care ne fac viaţa mai frumoasă şi mai veselă.

Trimiteţi pe adresa de mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. o fotografie, cel mult două cu favoritul dumneavoastră. Pozele vor fi postate pe site-ul www.viata-libera.ro şi vor fi păstrate în limita spaţiului disponibil.

Explicaţie foto: Cora, o căţeluşă adorată de stăpânii ei, Mihaela şi Alexandru Ungureanu

Citit 1359 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.