CONCLUZII ÎNGRIJORĂTOARE: Femeile nu-şi cunosc propriul corp

CONCLUZII ÎNGRIJORĂTOARE: Femeile nu-şi cunosc propriul corp
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Rezultatele unor studii recente au scos la iveală că jumătate din femei nu pot localiza vaginul pe o imagine a aparatului reproducător feminin. Jumătate din femeile cu vârste cuprinse între 26 şi 35 de ani au fost incapabile să identifice vaginul pe o diagramă medicală a sistemului reproducător feminin, potrivit unui studiu realizat de fundaţia americană pentru cancer „The Eve Appeal”. Pe de altă parte, majoritatea femeilor cu vârste cuprinse între 66 şi 75 de ani s-au dovedit a fi mult mai educate cu privire la anatomia propriului corp.

Fundaţia „The Eve Appeal” va lansa o campanie de conştientizare a cancerului ginecologic, care include toate cele cinci timpuri de cancer ale sistemului reproducător feminin (cervical, ovarian, uterin, vaginal şi vulvar). Campania va începe luna viitoare şi va urmări determinarea femeilor tinere să înfrunte ruşinea când vine vorba de sănătatea organelor genitale, pentru a preveni cazurile de cancer.

Studiul fundaţiei a scos la iveală şi faptul că una din cinci femei tinere nu poate numi corect nici măcar un simptom al cancerului ginecologic, care poate afecta uterul, cervixul, ovarele, vaginul şi vulva. „Cancerul ginecologic are o rată de mortalitate de 40%. Înţelegerea simptomelor ar putea salva vieţi”, a declarat Helena Morrissey, directorul fundaţiei „The Eve Appeal”.

(surse online)

CITEŞTE ŞI: Ce nu înţeleg FEMEILE despre SEX/ CINCI mituri DESFIINŢATE de către SEXOLOGI

Citit 1111 ori Ultima modificare Vineri, 19 Septembrie 2014 14:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.