Doi gălăţeni cu dizabilităţi au avut nuntă de vis la „Poftiţi de vă iubiţi”

Doi gălăţeni cu dizabilităţi au avut nuntă de vis la „Poftiţi de vă iubiţi”
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

„Un om cu dizabilităţi poate dansa ca unul normal! Poate că nu reuşeşte aceiaşi paşi, dar simte la fel muzica!”, mărturisea Vasile Cristea, preşedintele Asociaţiei Persoanelor cu Handicap “Sporting Club” Galaţi, naşul celor doi gălăţeni, Monica şi Dany Neculine, care au avut parte de o nuntă de vis la „Poftiţi de vă iubiţi!”, pe Antena 1. Iar prima dovadă a spuselor naşului au fost chiar mirii care au valsat în scaun rulant! Iar nuntaşii au horit cum au putut mai bine, pe picioarele lor, sprijiniţi în cârje sau cu scaunul rulant!

O nuntă cum nu s-a mai văzut

Mireasa, cu sechele după poliomielită şi coloana în forma literei „S”, mirele, cu parapareză spastică, au oferit cel mai emoţionant dans al mirilor pe melodia lui Daniel Iordăchioaie: „Mă-ntorc la tine mare albastră". E drept, în prima clipă, coregraful Edi Stancu a fost descumpănit: „Nu m-am gândit niciodată că voi face valsul mirilor şi mirii vor fi în scaun rulant”. E drept, în scaun rulant, dar tot s-au ridicat, la final, şi au făcut câţiva paşi, sprijinindu-se unul pe altul, iar mireasa ajutându-se de o cârjă! Mai ales că, în ciuda handicapului, mirii iubesc sportul şi au ajuns la performanţe la concursurile dedicate persoanelor cu dizabilităţi: Monica - locul II la tenis de masă, Dany - locul II la suta de metri. Iar pentru amândoi Asociaţia „Sporting Club Galaţi” este a doua casă! Nu-i de mirare că preşedintele asociaţiei, Vasile Cristea, şi soţia lui, Paula, au acceptat să-i cunune în faţa lui Dumnezeu. Dealtfel, Monica şi Dany sunt oameni implicaţi social şi care dăruiesc din timpul şi efortul lor altora: în vară, au participat, după puterile lor, la o acţiune de curăţenie şi reabilitare din Parcul Libertăţii, dovedind că, dacă vrei să ajuţi, poţi!

Inspirat, Edi Stancu a creat, la nuntă, o coregrafie pentru toţi invitaţii, fie că aveau picioare zdravene sau umblau în cărucioare rulante sau sprijiniţi în cârje! Până şi vedetele Natalia Mateuţ, Doiniţa Oancea, Daniel Iordăchioae şi Dan Helciug care au muncit pe brânci, fireşte, fugăriţi de nea Mărin, pentru ca tinerii să aibă nunta la care visau, se tot minunau la petrecere: „Cum se face că oamenii în scaun rulant sunt mai petrecăreţi decât cei întregi? Au energie, ştiu să se bucure de viaţă şi să-şi ia fericire din orice!”.

Daruri

La începutul emisiunii, când nu ştiau că vor fi aleşi pentru nuntă din acest sezon a emisiunii „Poftiţi de vă iubiţi”, mirii mărturiseau: „Chiar dacă murim, lăsăm vorbă să ne îmbrace pe ea mireasă şi pe mine mire… şi ştim că am fost mire şi mireasă! Să ne cununăm în faţa lui Dumnezeu ar fi extraordinar, dar nu ne permitem… Noi nu am fost niciodată la o nuntă! Doar ce am văzut la emisiunea «Poftiţi de vă iubiţi»”... La final, aveau să primească mai mult decât nunta la care visau şi pe care n-or să o uite vreodată. Au primit aragaz, frigider, fier de călcat, scaune, mobilier şi vopsele pentru casa lor, o săptămână de miere la munte, un cărucior pentru ca Monica să nu mai fie nevoită să împrumute unul, şi o sumă de bani care să le facă, măcar pentru o vreme, viaţa mai uşoară.

Casă de piatră şi să fie fericiţi!

Citit 8415 ori Ultima modificare Duminică, 08 Noiembrie 2015 22:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.