PAMFLET/ Zâmbete de weekend

PAMFLET/ Zâmbete de weekend
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Daţi în vileag de Ziua Îndrăgostiţilor

Toate acuzaţiile care i s-au adus au fost nefondate! Florin Pâslaru demonstrează că nu are amante

 

Florin Pâslaru recunoaşte: „Am o relaţie extraparlamentară cu Eugen Durbacă”

 

Parlamentarul gălăţean Florin Pâslaru este decis să risipească orice zvonuri cu privire la presupus lui viaţă erotică extraconjugală. Acuzat în nenumărate rânduri că îşi înşală soţia, Pâslaru vine în preajma Zilei Îndrăgostiţilor cu cel mai puternic contraargument. Pesedistul a lansat pe Facebook o fotografie (pe care o publicăm alăturat) din care reiese o cu totul altă orientare amoroasă decât cea cu care ne-a obişnuit gura târgului. „Recunosc, am o relaţie extraparlamentară cu Eugen Durbacă”, a scris, misterios, Pâslaru pe reţeaua de socializare. Din câte am reuşit să aflăm, Florin Pâslaru ar fi extrem de mulţumit de faptul că beneficiază de protecţia unui bărbat puternic, aşa cum e Durbacă. „Nu e bătrân, e doar matur. E copt, cum se spune. Ne înţelegem foarte bine şi ne simţim grozav împreună. E un om de nădejde, mă simt în siguranţă să ştiu că îl am în spatele meu. Relaţia cu Durbacă m-a schimbat profund”, a spus Pâslaru unor apropiaţi. De cealaltă parte, însă, Eugen Durbacă nu ar fi foarte convins că Florin Pâslaru este alesul. „Am vorbit cu Eugen şi cred că e doar o relaţie trecătoare cu Florin. Nu cred că pune suflet, cred că e ceva trecător. De fapt, la Durbacă totul e trecător, i-a lucrat pe mulţi pe la spate”, a declarat un amic al lui Durbacă.

 

Motivul pentru care Marius Stan mai vrea un mandat: „Mai am de terminat nişte promisiuni”

 

Actualul primar al Galaţiului, Marius Stan, vrea neapărat să mai stea patru ani la conducerea oraşului. Spre deosebire de alţi primari din ţară, care îşi doresc să continue în funcţie pentru a termina proiectele începute, Marius Stan îşi doreşte un nou mandat pentru a termina de făcut promisiuni. „În primii patru ani, abia de-am avut timp să fac trei, patru promisiuni majore. Nu a fost timp destul pentru că e vorba de promisiuni mari, nu vrăjeală. Să promiţi stadion nou, primărie nouă, tuneluri pe sub Dunăre nu e chiar de ici, de colo. Aşa că mai vreau încă patru ani, ca să pot face şi celelalte promisiuni. Uite, de exemplu, aş vrea să promit vreo 5.000 de locuri de muncă şi străzi ca-n palmă. Nu pot face asta decât dacă mai stau patru ani- EU nu promit prea mult, ci fac doar câteva promisiuni, dar bune”, a spus Marius Stan. Actualul primar a explicat şi când anume se apucă de pus în practică promisiunile. „Eu aşa mi-am propus: în primele două mandate fac promisiuni, adun proiecte de făcut, după care, din mandatul trei, patru mă apuc de treabă. Apoi probabil că voi mai avea nevoie de minimum alte două mandate, ca să termin ce încep în mandatele trei şi patru. Totul e foarte bine pus la punct”, a spus Marius Stan.

 

Acceptăm brăileni în Galaţi? Primarul Brăilei, cazat temporar în oraşul nostru

 

Gălăţenii par să îşi fi schimbat optica cu privire la acceptarea brăilenilor în oraş. După ce ani la rând atât autorităţile locale, cât şi simplii cetăţeni au făcut tot posibilul pentru a evita o invazie de brăileni, iată că apar primele semne că lucrurile încep să se schimbe. Primarul Brăilei, Aurel Simionescu, a primit cazare gratuită şi trei mese pe zi la Pensiunea De Nea Galaţi. „Sincer să vă spun, chiar nu credeam că o să găsesc atâta ospitalitate aici, la Galaţi. Degeaba se spune că cele două oraşe sunt la cuţite, că gălăţenii nu îi înghit pe brăileni sau invers. Uite, eu m-am convins că la Galaţi e foarte bine, iar oamenii sunt mai mult decât primitori”, ne-a declarat primarul Brăilei, Aurel Simionescu. Acesta nu a dorit să facă alte comentarii, fiind foarte reţinut. În declaraţii. De cealaltă parte, autorităţile locale din Galaţi sunt hotărâte să primească tot mai mulţi brăileni. „Da, face parte din strategia noastră de a face pace cu Brăila. Chiar ne dorim să avem o relaţie bună cu ei, mai ales cu omologii noştri din Brăila. Îi aşteptăm pe toţi aici, la Galaţi. Avem locuri de cazare pentru toată lumea”, a declarat primarul Galaţiului, Marius Stan.

 

Şeful Poliţiei Galaţi, Dănuţ Lefter, trimis la Brăila: „Avem nevoie de un om în interior”

 

Rubrica Pamflet a „Vieţii libere” a descoperit motivul pentru care şeful Poliţiei Galaţi, Dănuţ Lefter, a fost trimis ca adjunct la Poliţie Brăila. Potrivit informaţiilor noastre, se pare că trimiterea lui Dănuţ Lefter la Brăila ar avea legătură directă cu aducerea în arestul de la Galaţi a primarului Brăilei, Aurel Simionescu, despre care am scris mai sus. Dănuţ Lefter ar avea, de fapt, misiunea de a mai racola câţiva locatari pentru arestul din Galaţi. „Gălăţenii vor să îi ajute pe brăileni şi le oferă locuri de cazare gratuite. Numai că, din cauza rivalităţii dintre cele două oraşe, brăilenii nu se înghesuie deocamdată să îşi ia un pat la Galaţi. De asta a fost trimis Lefter la Brăila, ca să racoleze viitorii chiriaşi ai preventivului din Galaţi”, a explicat o sursă din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Contactat telefonic, Dănuţ Lefter nu a dorit să facă prea multe comentarii pe marginea subiectului. „Da, plec la Brăila, am o misiune specifică, însă nu poate fi făcută publică deocamdată. După câteva luni acolo vă veţi putea lămuri şi singuri cu privire la motivul pentru care am fost trimis la Brăila. Ideea e că a plecat de la Galaţi un singur om, dar vor veni de la Brăila mai mulţi”, a spus, misterios, Dănuţ Lefter.

 

Ballantine's Day


 

Cudălbenii, deranjaţi de lipsa zăpezii: „De mult n-am mai ieşit la o Săniuţa”

Cudălbenii sunt disperaţi că anul acesta încă nu s-a aşternut temeinic zăpada prin comună. "Nu putem să ieşim la Săniuţa. Fără zăpadă, nu avem ce face. Mai tragem nişte vin de pe drojdie, mai bem din rachiul de tescovină şi aşteptăm să vină vremea Săniuţei", a spus Mitică Păhărel, cudălbean. În această iarnă, cudălbenii au avut parte de distracţie cu Săniuţa doar timp de o săptămână, în urmă cu o lună. De atunci, în comună nu a mai nins deloc, iar oamenii sunt din ce în ce mai trişti. „Ne-am săturat de vin şi de ţuică de cazan. Simţim şi noi nevoia de diversitate, că doar oameni suntem. Fără o Săniuţa suntem cu moralul la pământ. Avem o doză pe care trebuie să o împlinim în fiecare iarnă, iar în acest moment avem un deficit de vreo trei săptămâni de consum. Dacă nu mai ninge deloc în iarna asta nu ştiu dacă o să putem supravieţui”, a completat Mitică Păhărel. Potrivit oamenilor din comună, autorităţile locale din Cudalbi sunt pregătite ca la primii fulgi de nea să declanşeze Sărbătoarea Săniuţei.

 

Săniuţa Unge


Şanse mici ca Dunărea să mai îngheţe anul acesta

Bacalbaşa: „M-am lăsat de promisiuni”

 

După toate probabilităţile, Dunărea nu va mai îngheţa în această iarnă. Iar motivul nu ţine de temperaturile anunţate, ci de atitudinea preşedintelui Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa. Acesta a anunţat că nu mai face nicio promisiune în perioada următoare. „M-am săturat să tot fiu acuzat că mint. Deci mai bine nu spun nimic. Vă spun sincer: dacă m-aş apuca să vorbesc, ar îngheţa Dunărea imediat. Dar nici nu vreau să îl ajut pe Marius Stan să îi fac pod şi, în plus, nici nu vreau să îi fac concurenţă neloială”, a spus Bacalbaşa. Cetăţenii oraşului se declară, totuşi, nemulţumiţi de atitudinea preşedintelui CJ. „Dacă alteva nu e înstare să facă, atunci să mintă cum ştie dumnealui şi ne face şi nouă un bine, să nu mai dăm bani la Bac. E suficient un strat de vreo zece centimetri, adică un discurs de maximum zece minute al lui Bacalbaşa. Ca să nu mai spun că dacă se apucă să spună şi Marius Stan ceva se face un strat de gheaţă de cel puţin un metru”, a spus Relu Vartolomeu, gălăţean plătitor de taxe.

 

Fără Minte        


Variante de rezervă pentru eventuala Lege a Defăimării

„Liviu Dragnea este un hot”

Românii nu trebuie să intre în panică din cauza posibilei votări a Legii Defăimării, propuse de preşedintele PSD, Liviu Dragnea. În cazul în care această lege va fi adoptată, românii de bun-simţ, care îi înjură peste tot pe politicieni, vor avea variante de rezervă. „Renunţăm la diacritice. Dacă se votează legea o să spunem că «Liviu Dragnea este un hot», în loc de «Liviu Dragnea este un hoţ». Singura problemă este să găsim cât mai multe cuvinte defăimătoare care să conţină diacritice. Sau, dacă nu găsim, le punem diacritice celor care nu au. De exemplu: «Liviu Dragnea este un creţin» sau «Liviu Dragnea este o viţa». Iar exemplele pot continua. Va fi chiar mai distractiv”, a declarat pentru rubrica Pamflet un român obişnuit, care înjură zilnic putregaiul politic.

 

Legea Delăsării


Marius Stan ştie cum vrea alegerile locale:

„Un singur tur, exact ca la Oţelul”

 

Primarul Marius Stan a hotărât că vrea un singur tur la alegerile locale. Opţiunea primarului nu are însă legătură cu şansele sale de a câştiga Primăria din primul tur, ci cu trecutul său profesional. „Încă sunt legat sufleteşte de Oţelul. Aşa că, dacă anul acesta, Oţelul a jucat un singur tur, la fel voi face şi eu: un singur tur. Oţelul este viaţa mea şi simt că există în continuare o şansă ca destinele noastre să fie similare. Nu neapărat împreunate, dar măcar similare”, a spus Marius Stan.

 

O, ţelul meu!  


Ciumacenco face „pregă” cu cei mai buni pentru Primărie

În fiecare zi dorm câte două ore cu Dumitru Nicolae

Nicuşor Ciumacenco nu mai riscă atunci când e vorba despre câştigarea Primăriei Galaţi. „De data asta fac pregătire cu cei mai buni. Mai precis cu Dumitru Nicolae. În fiecare zi trag un pui de somn alături de el. Până în vară o să fiu as”, a spus Ciumacenco.

 

Moş Enecolae    


Florin Pâslaru a înţeles greşit Legea Fumatului

„Mă las de furat în spaţiile închise”

Florin Pâslaru nu a înţeles nici până acum conţinutul legii fumatului. Astfel, deşi Parlamentul a hotărât că fumatul va fi interzis în spaţiile publice închise, Pâslaru a recepţionat puţin diferit mesajul. „Este momentul să mă las. Vă jur că nu voi mai fura decât în spaţiile special amenajate”, a spus Pâslaru.

 

Plin de Fumuri 


Pamflet în versuri

Balada blondei bolnăvioare (sub acoperire) de Submarin Cosorescu

Blonda sub acoperire/...(lungă, naltă şi sfrijită)...

poartă fes cu atârnele/ şi gugi cu inscripţii peste,

cară ghete cu şenile,/ cabluri, fiţe, şurubele...

cred că are treabă mare,/ d-aia zbiară ştiri funeste

 

la un aparat de „firmă”,/ despre ce-a făcut azi-noapte,

despre cum s-a dat în stambă,/ uite-aşa, fără perdele...

despre una, despre alta.../ (nişte bazaconii crase)...

cred că a „servit”, sărmana,/ untişor cu pui de lele!

 

Zic: te rog frumos, frumoaso.../ triumfala ta urlare

nu-i deloc la ea, acasă,/ chiar de vrei să pară blândă...

spargi timpane, strici decorul,/ ai un aer de paiaţă

prinsă cu motanu-n traistă/ şi cu făt-haihui la trântă!

 

Zice nenea: fii pe pace,/ nu strica orzul pe gâşte,

nu mai bate apa-n piuă.../ chiar nu vezi că-i crisalidă

şi pedantă şi botoasă/ şi precoce şi-ntr-o doagă?...

bine că nu-(ţi) dă din gesturi.../ bine că-i acoperită!


Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

FOTO 1: Sanie

Bulă căruţaş: De asta ne place nouă iarna, că putem merge cu Săniuţa. E o tradiţie la noi, în Cudalbi

 

Legendă: Cudălbenii îşi amintesc cu nostalgie de vremea Săniuţei

 

FOTO 2: Nica Geoana

Bulă Geoană: Dan, dragostea mea, cum am ajuns noi de la dragoste pe faţă să ne-o tragem pe ascuns?

 

Legendă: Ziua Îndrăgostiţilor e momentul prielnic pentru aduceri-aminte      


Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".        

       

 

 

Citit 4051 ori Ultima modificare Marți, 16 Februarie 2016 00:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.