PAMFLET/ Zâmbete de weekend

PAMFLET/ Zâmbete de weekend
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Senzaţional: S-a găsit mâna muzei lui Eminescu

Din primele cercetări, rezultă că Bacalbaşa e cel care ar fi furat până acum toate mâinile muzei de la statuia lui Eminescu

Motivul e unul literar: ar fi vrut şi el să fie ajutat să scrie mai bine

Analizând calitatea scriiturii lui Bacalbaşa, specialiştii cred că preşedintele CJ ar fi furat de fapt picioarele muzei


S-a lămurit misterul: Mâna muzei lui Eminescu e la Bacalbaşa acasă

După mai mulţi ani în care nimeni nu a ştiut unde se află mâna muzei de la statuia lui Mihai Eminescu, în sfârşit misterul a fost lămurit. Potrivit procurorilor DNA, mâna se află acasă la Nicolae Bacalbaşa, care ar fi furat-o în urmă cu mai mulţi ani. „În cadrul unei percheziţii efectuate la locuinţa lui Bacalbaşa Nicolae, am descoperit o duzină de mâini ale muzei din Parcul Eminescu”, se arată într-un comunicat de presă al DNA. Potrivit unor surse, Bacalbaşa ar fi luat mâna crezând că în asta stă puterea scrisului. El ar fi folosit-o pentru a scrie mai multe romane până acum. „Înţeleg, să ia o mână ca să aibă şi el o scriitură ca lumea. Dar să le ia pe toate, să fure în fiecare an câte o mână? Asta mi se părea absurd, însă mai apoi am înţeles ce se întâmpla: Bacalbaşa a văzut că niciuna dintre mâinile pe care le folosea la scris nu îi aducea succesul literar. Probabil că se gândea că sunt copii şi că numai mâna originală l-ar putea ajuta să facă şi el o proză decentă, onorabilă. Aşa că le-a luat pe toate ca să vadă care e aia bună”, a povestit un apropiat al preşedintelui CJ, Nicolae Bacalbaşa. Criticul literar Nicolae Manolescu a comentat şi el pe marginea acestui subiect: „Nu ştiu dacă Bacalbaşa a fost cel care a furat mâinile, nu mă interesează. Însă după cum scrie, zici că a furat picioarele muzei”.

 

Media / Aurel Stancu îşi uneşte forţele cu Florin Pâslaru: Unul va da bani, celălalt va încasa

Galaţiul freamătă în aşteptarea celei mai importante mişcări din piaţa de televiziune a Galaţului. TVG şi RTV vor face parte din acelaşi trust şi vor produce împreună conţinut de calitate pentru publicul gălăţean. De asemenea, patronii celor două televiziuni, Florin Pâslaru şi Aurel Stancu, şi-au stabilit chiar şi limitele de competenţă în cadrul acestei noi colaborări. Astfel, potrivit unor informaţii din interior, Aurel Stancu trebuie să vină cu bani de acasă pentru televiziune, în vreme ce Florin Pâslaru va avea sarcina de a-i scoate din trust, urmând să fie responsabil de plata salariilor. „Fiecare va face lucrul la care se pricepe cel mai bine. Stancu e bun la aruncat bani pe fereastră şi, între noi fie vorba, are de unde, în vreme ce Pâslaru ştie ca nimeni altul să îşi tragă lovele. Şi, între noi fie vorba, are o experienţă bogată în această direcţie”, a comentat un angajat de la viitorul trust media. Contactat telefonic pentru a comenta zvonurile, Florin Pâslaru a păstrat deocamdată misterul asupra tranzacţiei. „Ştii cum e... când trebuie să îţi intre nişte bani nu te apuci să spui... E ca şi cum ai începe să fluieri în Biserică. Lasă mai întâi să batem palma şi apoi îţi spun şi câţi bani o să... dacă o să scot... mă rog, o să îţi dau detalii despre tranzacţie”, a declarat Pâslaru.

 

Preoţii, mai îngrijoraţi decât patronii că vin zăpezile: „Nu o să mai ajungă lumea la slujbă”

Preoţii din Galaţi sunt de-a dreptul îngroziţi de faptul că iar urmează o perioadă plină de fenomene meteo. Funcţionarii din bisericile gălăţene se gândesc cu groază la momentele în care zăpezile vor acoperi toate străzile şi trotuarele din Galaţi. „Vor avea probleme economice mari, lumea nu va mai putea veni la slujbă. Implicit, asta înseamnă scăderea încasărilor la bugetul consolidat al instituţiei şi, de asemenea, scăderea consumului”, a comentat un preot din Galaţi. Potrivit unor estimări, efectele ar putea fi dramatice pentru preoţi: pe perioada zăpezilor, mulţi dintre aceştia ar putea fi nevoiţi să apeleze chiar la conturile în euro din Elveţia. „Sper să nu fiu nevoit să scot bani din bancă pentru a putea să îmi cumpăr cotidianele icre negre. Dar dacă va fi aşa cum estimează meteorologii, vom apela şi la această soluţie, doar nu vom muri de foame. Dar eu încă mai sper că există cineva acolo sus să nu dea prea multă zăpadă. Că eu îs lămurit cu cei de jos: sigur nu o să deszăpezească nimeni”, a completat sursa citată.

 

Marius Stan are mult bun-simţ / Deja şi-a cerut scuze pentru lipsa deszăpezirii

 Nici nu s-a abătut încă potopul alb asupra oraşului Galaţi, că Marius Stan a şi demonstrat că este o persoană cu bun-simţ. Cu trei zile înainte de căderea zăpezilor, Marius Stan şi-a cerut deja scuze gălăţenilor pentru că utilajele de deszăpezire nu vor fi intervenit în oraş. Într-o postare pe Facebook, primarul Galaţiului a înduioşat inimile tuturor locuitorilor oraşului. „Dragi gălăţeni, îmi cer scuze pentru faptul că oraşul va fi blocat zile întregi de nămeţi. Pur şi simplu, nu ştim cum trebuie să procedăm în cazul în care vor fi căderi masive de zăpadă. Suntem praf la capitolul organizare, dar măcar suntem cinstiţi faţă de dumneavoastră”, a scris edilul Galaţiului pe Facebook.

 

La Mâna Destinului


Eugen Durbacă e bucuros că vine frigul

„Temperaturile mici ajută la îmbălsămare”

Eugen Durbacă se numără printre puţinii gălăţeni care se bucură că vine frigul. Senatorul de Galaţi are un motiv foarte bun şi personal pentru asta: când e frig, corpul uman se degradează mai greu. „Practic, la un calcul pe care l-am făcut, în zece zile de temperaturi negative mai câştig vreo lună de viaţă. E senzaţional! Nici nu mai am nevoie să mă mai culc în congelator în perioada următoare, pot să ies liniştit pe stradă. De fapt, eu aş vrea să fie chiar temperaturi de minus 30 de grade. Dacă ar fi aşa aş începe să întineresc. Pentru fiecare zi petrecută la minus 30 de grade aş câştiga un an din viaţă. Deci după o lună aş avea cu vreo 30 de ani mai puţin. Ce mişto, să am din nou 80 de ani!”, a spus Eugen Durbacă. După ce au aflat care sunt condiţiile întineririi lui Eugen Durbacă, gălăţenii au fost de-a dreptul şocaţi. „Ce înseamnă asta? Că avem încă un motiv să ne dorim să nu vină frigul? Nasol tare de noi...”, a comentat Ion Ponton, gălăţean.

 

Geniu' Balsamic

 

Pentru că a scris o lucrare ştiinţifică, un lider PSD Galaţi a fost eliberat din funcţie

 

PSD Galaţi este incompatibil cu lucrările ştiinţifice dacă nu este vorba despre lucrări scrise în închisoare. O demonstrează situaţia unui lider PSD de la o organizaţie de cartier, care a fost eliberat din funcţia pe care o deţinea după ce o comisie de partid a constatat că acesta a scris o lucrare ştiinţifică. „Noi ne raliem la regulile pe care le-a stabilit justiţia noastră. Dacă pentru o lucrare ştiinţifică eşti eliberat cu 30 de zile mai repede din închisoare, la noi în PSD pentru o lucrare ştiinţifică eşti eliberat din funcţie. Oamenii noştri trebuie să înţeleagă foarte clar că există incompatibilitate între statutul de membru al PSD şi statutul de om de ştiinţă. Nu ai cum să fii pesedist şi cercetător în acelaşi timp decât dacă eşti în închisoare. În astfel de cazuri se dă derogare, e normal, pentru că ruşinea de a fi cercetător este anulată de faptul că eşti escroc”, a declarat un membru al PSD Galaţi.

 

De Ţinut Minte


Şofer de maxi-taxi, descoperit că e ardelean

„Încă mai punea colinde cu Hruşcă”

Ardelean sub acoperire. Un şofer de maxi-taxi din Galaţi care se dădea moldovean a fost dat în vileag de un pasager isteţ. Acesta s-a prins că şoferul nu era moldovean după faptul că pe data de 14 ianuarie el încă mai punea colinde cu Hruşcă. „Era bine camuflat. Atât de bine... încât nu se mişca în reluare pe străzi, conducea chiar sprinţar. Chiar şi vorbirea era schimbată. Băga moldovenisme la greu: şî, îi, şi faşi... Noroc cu pasagerul isteţ, căruia i s-a părut ciudat ca la mijlocul lui ianuarie să mai pună cineva colinde cu Hruşcă”, a declarat şeful şoferului în cauză. Pe motiv de incompatibilitate cu funcţia deţinută, şoferului i s-a reziliat contractul de muncă şi a fost deportat în Cluj.

 

La Ardeleanu şi la Mulţi Ani!

 

Cinematograful din Galaţi nu acceptă filmele dublate

„Nu vrem să riscăm să vină brăilenii”

 

Gălăţenii nu riscă atunci când este vorba să îşi apere oraşul de invazia brăilenilor. Astfel, potrivit unor reglementări interne, cinematograful din Galaţi nu are voie să difuzeze filme dublate în limba română, ci doar subtitrate. „Dacă acceptam filmele dublate exista riscul să ne trezim cu brăileni la noi la cinema şi nu e un risc pe care să ni-l asumăm. Deci la noi vor fi doar filme subtitrate pentru că niciun brăilean nu vine ca să citească ce se petrece în film. S-ar putea să mai apară vreunul născut în Brăila, dar dacă ştie să citească este clar că deja şi-a pierdut statutul de brăilean şi este gălăţean get-beget”, a spus un cinefil din Galaţi.

 

Cine m-a invitat?


Este oficial, va fi foarte frig la Galaţi: „Gata, de acum se lasă Geru”

Gălăţenii au boierit cât au boierit, dar de-acum încolo lucrurile se vor schimba dramatic. După câteva zile în care a fost foarte cald afară, s-a oficializat şi schimbarea de temeratură: se lasă Geru. Se lasă Geru Cătălin de hochei.

 

Leru-i Ler şi Geru-i Ger


Măstăcănenii nu mai au voie maşini de lux

„Demonstrăm că suntem oameni din topor”

Consiliul Local din Măstăcani a emis o hotărâre prin care interzice locuitorilor să îşi achiziţioneze maşini de lux. „Noi, măstăcănenii, am demonstrat mereu că suntem oameni simpli, oameni din topor. Doar săbiile sunt din aur”, a spus primarul.

 

Primatul Comunei


Pamflet în versuri

Babilon/ie (alertă la inspectoratul judeţean pentru situaţii de umilire) de Submarin Cosorescu

Este linişte, deocamdată, la inspectoratul judeţean

pentru situaţii de umilire...nu se anunţă plânsete

torenţiale, emoţii tectonice, căderi de pe cal...

sau alte şi alte ipostaze delicate şi râncede!

 

Iată, această femeie caustică şi tristă până

la înjosire poartă centură de castitate cu diamante

şi plânge că nu vine ambulanţa sentimentală

să-i salveze dezonoarea dinspre limba română!

 

Fiindcă – zice această femeie frumoasă şi letală –

am râs şi am plâns de atâta şi atâta singurătate

pe picioarele astea de plai şi pe gurile astea de rai,

pentru că nu s-a mai putut şi nu se mai poate!

 

Nu se mai poate nici cu centură şi nici fără centură

de castitate această batjocorire de neam şi limbă...

când unii – sărăcie goală...iar alţii – trai pe vătrai...

când totul se fură, când nimic nu se schimbă!

 

E linişte, deocamdată...dar se conturează precaritate,

se lucrează la Babilon/ie...prin urmare, dau cetire:

luaţi şi aplicaţi legi preventive, domnule şef

al inspectoratul judeţean pentru situaţii de umilire!        

 

 


Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2082 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016 00:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.