Un fenomen care ia amploare: AVENTURI extraconjugale cu permisiunea nevestelor

Un fenomen care ia amploare: AVENTURI extraconjugale cu permisiunea nevestelor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Psihologul american specializat în probleme de cuplu Suzie Johnson a dezvăluit, pentru publicaţia „The New York Post”, că tot mai multe cupluri căsătorite de ani de zile, cu situaţie financiară bună, ajung să facă un fel de înţelegere nescrisă pentru a-şi menţine căsniciile. Mai exact, soţiile acceptă ca soţii lor să-şi facă de cap o dată pe săptămână, pe lună sau pe an, de la caz la caz, fără să le facă scandal sau să le reproşeze infidelitatea.

Printre cuplurile consiliate de Suzie Johnson se numără şi unele cu 12 ani de căsătorie la activ, în care soţia a ajuns la concluzia că nu-şi mai poate satisface sexual soţul, aşa că îi oferă libertatea de a-şi găsi satisfacţia în altă parte, atâta timp cât au stabilit de comun acord o astfel de înţelegere. Uneori, pactul se încheie în urma unor negocieri în care fiecare obţine ceea ce-şi doreşte. De exemplu, soţia îi dă soţului permisiunea ca un weekend pe an să facă ce vrea, cu cine doreşte, dar în schimb acesta trebuie să accepte să mai facă un copil cu ea, exemplifică Johnson. Astfel de aranjamente sunt tot mai frecvente, fiind semnalate şi de alţi colegi psihologi, spune Johnson.

„Femeile aleg pur şi simplu „să lărgească limitele relaţiei monogame” şi să rămână într-o căsătorie de convenienţă, în care doar soţul are aventuri extraconjugale, deci nu este acelaşi lucru cu mariajele deschise, în care ambii parteneri au şi alţi parteneri sexuali”, spune aceasta. (Surse online)

Citit 1226 ori Ultima modificare Vineri, 22 Aprilie 2016 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.