Mare, soare şi manele

Mare, soare şi manele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bun venit la Saint-Tropez-ul nostru! Mamaia dansează zi şi noapte din buric. Noaptea e o competiţie între cluburi şi terase, care dă maneaua mai tare, să urle faleza, până când nu se mai înţelege om cu persoană.

Ziua, o mare de şezlonguri aşteaptă mai mult degeaba să fie închiriate cu preţuri între 10 şi 25 de lei bucata (în weekend). Dacă nu eşti foarte matinal, rişti să nu mai ai loc nici cât să te aşezi în fund pe nisip.

Pe plajă se poartă topless, indiferent de gabaritul doamnei cu sânii bălăngănindu-se la vedere, bijuteriile la kil şi tatuajele. Vă invităm să aflaţi cât costă o zi la mare. Atenţie, cea mai mică „diviziune” a leului la Mamaia este 5 lei. Excepţie: 2 lei costă punga uriaşă de pufuleţi!

Drumul şi cazarea

Dacă n-aveţi maşină şi apelaţi la maxi-taxi, drumul până la mare înseamnă 35 de lei de persoană, dus. Cazarea vă costă fie 130 pe noapte la un hotel de două stele jerpelite, fie 70 de lei (negociabil) la zecile de constănţeni care de dimineaţă până seara vă flutură cheile pe dinainte, dornici să vă ia în gazdă.

Papa (ne)bun

Zeci de terase, plimbă-tava şi restaurante cu aer de cantină tovărăşească vă îmbie cu oferte copioase. Puteţi găsi un meniu complet la 10-12 lei de persoană.

Iată şi varianta „la nisip”, adică prânzul pe plajă: hamsii - 4 lei, mici - 1,5 lei bucata, chiflă - 5 bani, gogoşi - 5 lei, bere la pahar - 4 lei. Pretenţioşii îşi pot oferi o ciorbă de burtă la 7 lei şi o porţie de sărmăluţe cu mămăliguţă şi smântână - 7,1 lei.

Shaorma mică e opt lei, cea mare zece. Faimoasa plăcintă dobrogeană costă 3 lei bucata. Cu 10 lei vă puteţi înfrupta dintr-un „sombrero mexican” - aluat prăjit, înmuiat în sosuri dulci sau picante. Vreţi o gustare? Aveţi porumb copt - 4 lei sau fiert - 3 lei.

Distracţie

Un zbor cu telegondola vă scoate din buzunar 10 lei de persoană. Pentru o plimbare de un sfert de oră cu vaporaşul pe mare plătiţi 5 lei de căciulă. Dacă vreţi să ascultaţi manele „în cadru organizat”, biletul costă 25 de lei, la spectacolele în care Babi Minune, Denisa şi Copilul de Aur împart scena cu Maria Dragomiroiu, Ţociu, Palade şi Ionuţ Dolănescu.

În Satul de Vacanţă, o cursă de trei minute în oricare dintre instalaţiile de învârtit, dat peste cap, zgâlţâit şi legănat costă cam 6 lei. Plimbarea pe plajă este gratuită şi sănătate-curată!

Citit 1179 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.