Cei mai LONGEVIVI MONARHI în viață

Cei mai LONGEVIVI MONARHI în viață
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Bhumibol Adulyadej (Rama al IX-lea) – Thailanda

Rama al IX-lea este cel mai longeviv monarh din istoria Thailandei, conducând ţara din anul 1946, de la vârsta de 19 ani. Numele său, Bhumibol Adulyadej, înseamnă ”Putere a pământului, Forţă Incomparabilă” şi i-a fost acordat la naştere de către regele de atunci, Rama al VII-lea.

Printre responsabilităţile lui Bhumibol se numără: medierea de conflicte între politicieni şi armată, intervenţia în conflicte politicice care ar putea afecta populaţia şi alte responsabilităţi de reprezentare a ţării. Pe lângă toate acestea, Bhumibol are o putere constituţională uriaşă, în mare parte datorită popularităţii de care se bucură.

Regina Elisabeta a II-a – Marea Britanie

Ziua de 9 septembrie 2015 va rămâne în istorie ca data la care Regina Elisabeta a II-a a surclasat-o pe stră-stră bunica sa, Victoria, în clasamentul celor mai longevivi monarhi britanici, devenind totodată şi regina cu cea mai lungă domnie din lume.

Regina Elisabeta a II-a a fost investită la vârsta de 26 de ani, în celebra biserică Westminster Abbey, în anul 1956, ceremonia sa fiind prima din lume difuzată la televizor.

Abdul Halim – Kebar, Malaysia

Abdul Halim este Sultanul unei stat din Malaysia, Kebar, încă din anul 1956, de la moartea tatălui său şi din 2011 este şi regele întregii ţări, fiind şi cea mai bătrână persoană care să deţină funcţia. Totodată, Abdul Halim este şi singurul rege al Malaysiei care să se afle la cel de-al doilea mandat. Acesta a mai fost rege între anii 1970 şi 1975.

Responsabilităţile regelui în Malaezia sunt doar reprezentative, responsabilitatea sa cea mai mare fiind asigurarea faptului că brutalitatea şi distrugerile nu îşi vor avea locul în ţară şi că ţara şi cetăţenii săi vor fi protejaţi.

sursa: historia.ro

foto: Bhumibol Adulyadej        

Citit 1679 ori Ultima modificare Vineri, 01 Iulie 2016 15:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.